FK Željezničar potvrdio ostavke, Plavi u međuvremenu dobili novog direktora

Trener Ivković se neće vraćati?

FK Željezničar potvrdio ostavke, Plavi u međuvremenu dobili novog direktora

S. Mlaćo
Iz FK Željezničar potvrdili su ostavke predsjednika UO Nazifa Hasanbegovića te članova UO Kerima Karavdića i Mustafe Nurke, što se već danima i najavljivalo.

“Predsjednik Upravnog odbora FK Željezničar, Nazif Hasanbegović te članovi UO, Kerim Karavdić i Mustafa Nurko koji je ujedno obavljao i funkciju v.d. direktora Kluba, podnijeli su ostavke na svoje funkcije.

Do naredne sjednice Skupštine Kluba, a u skladu sa odredbama Statuta, Predsjednik Skupštine će imenovati v.d. Predsjednika Upravnog odbora na period od maksimalno šest mjeseci.

Ovom prilikom, kolektiv FK Željezničar zahvaljuje se Hasanbegoviću, Karavdiću i Nurki na doprinosu te im želi mnogo sreće u budućnosti.

Istovremeno, FK Željezničar obavještava javnost da je nakon konkursne procedure, odlukom UO, Edison Pavlović izabran za novog direktora Kluba. U dosadašnjoj karijeri, Pavlović je, između ostalog, radio na direktorskim pozicijama u Sarajevskom Kiseljaku i Oslobođenju, a na funkciju će stupiti od 3. januara“, stoji u objavi FK Željezničar.

Pokušali smo kontaktirati Hasanbegovića, no on nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Kada je u pitanju status šefa struke Tomislava Ivkovića, on se prema svemu sudeći neće vraćati u Sarajevo, pa će Željezničar u potragu za novim trenerom.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nogometaši i dalje čekaju na zaostale plate, pa će biti zanimljivo na Grbavici u narednim danima.

Prozivka je planirana 10. januara, a ko će se pojaviti i ko će predvoditi ekipu, ostaje da se vidi.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

DadiG
Rasulo
2 1
*p!p!t@*
Zamalo Cavani
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti