Kantonalni prvoligaš ima ozbiljne ambicije: Stigao fudbaler koji ima ogromno iskustvo u PLBiH

Ozvaničena saradnja

Kantonalni prvoligaš ima ozbiljne ambicije: Stigao fudbaler koji ima ogromno iskustvo u PLBiH

H. Zilić

Zanimljiv transfer nam stiže iz lige HNK-a.

Kantonalnog prvoligaša iz čapljinske regije, ekipu NK Neretva Čeljevo 2020, pojačao je igrač sa velikim premijerligaškim iskustvom, Mate Pehar.

Ovaj 33-godišnjak je u karijeri nosio dres Zrinjskog i Širokog Brijega, a jedno vrijeme je igrao i u HNL-u za ekipu RNK Split.

U Premijer ligi BiH Pehar je skupio ukupno 53 nastupa postigao tri gola i upisao pet asistencija, dok je u HNL-u odigrao 56 utakmica uz bilans od četiri gola i sedam asistencija.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga HNK:

Ima i 11 nastupa u Kupu BiH u kojem je postigao jedan pogodak i imao jednu asistenciju.

Pomenuti fudbaler je odigrao i četiri utakmice u kvalifikacijama za Evropa ligu i to u dresu Širokog Brijega u mečevima protiv Qabale i Mlade Boleslavi.

Top Komentari

Husrefbeg22
E jes veliki igrac! Da nije preko 2 metra ciste oblovine.
1 0
Petraaa
O vo je dobar igrač,, bio..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi