Šok za Bešiktaš u bh. derbiju u Turskoj: Pjanić dobio žestoke "batine", na kraju je morao izaći

Konyaspor bolji od Bešiktaša

Šok za Bešiktaš u bh. derbiju u Turskoj: Pjanić dobio žestoke "batine", na kraju je morao izaći

A. Čaušević

Bh. derbi turskog prvenstva između Konyaspora i Bešiktaša donio je pobjedu domaćina rezultatom 1:0.

Od prve minute za Konyaspor su igrali Ibrahim Šehić i Amir Hadžihametović, dok je Amar Rahmanović priliku za igru dobio u posljednjih 15-ak minuta.

Na drugoj strani Miralem Pjanić je igrao od početka, a Ajdin Hasić nije konkurisao jer se još uvijek nije potpuno oporavio.

Susret na stadionu Beledye je bio daleko od uzbudljivog. U prvom poluvremenu Šehić je odličnom reakcijom zaustavio udarac Batshuayjia iz blizine.

U finišu prvog dijela viđen je i prvi žestok start nad Pjanićem kada ga je nazao Mpoku, ali je sudija domaćeg fudbalera "pomazio" sa žutim kartonom. Start pogledajte ovdje.

Drugo poluvrijeme donosi nešto bolju igru gostiju. Imali su gosti nekoliko dobrih šansi preko Ghezzala i Josefa, ali je Šehić bio na nivou.

Oglasi

U 78. minuti Pjanić je pretprio novi opasan udarac nakon kojeg je ostao ležati na terenu, a nekoliko minuta kasnije je izašao s terena.

Kamere su zabilježile trenutak s bolnom grimsom na licu bh. reprezentativca. Situaciju pogledajte ovdje.

Susret je odlučen u 90. minuti kada se u kaznenom prostoru sjajno snalazi Koka i zabija gol vrijedan pobjede. Odličan gol pogledajte ovdje.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U sudijskoj nadoknadi požutio je i Rahmanović nakon što je ušao u konlfikt sa Ghezzalom.

S ovom pbojedom Konyaspor se zacementirao na drugom mjestu. Bešiktaš za liderom Trabzonsporom kasni 18 bodova i može se reći da se već sada oprostio od titule.

Top Komentari

Kikser00
hahahah šta kažu paNJić bolji od Modrića hahahah on nema mjesta u raspalom bešiktašu raspale turske lige
4 10
K79
Vida najveća rupa u odbrani ! čovjek ga prodje a on laganica trckara za njim :D
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi