"Žao mi je Sir Alex Ferguson, ali 2005. godine me nazvao Roberto Carlos i postavio jedno pitanje"

Cicinho prije 16 godina potpisao za Real Madrid

"Žao mi je Sir Alex Ferguson, ali 2005. godine me nazvao Roberto Carlos i postavio jedno pitanje"

E. Čaušević

Real Madrid je prije 16 godina iznenadio sve kada je iz Sao Paulo doveo Cicinha koji je tada važio za nasljednika Roberta Carlosa, ali to nijkada nije uspio da opravda.

Cicinho je u januaru 2006. godine potpisao za kraljevski klub što je bilo najveće iznenađenje zimskog prelaznog roka. Brazilac je iz Sao Paula došao za četiri miliona eura i mnogi su poručili da je on prava zamjena za Roberta Carlosa.

Ovaj lijevi bek u Real Madridu nije uspio da opravda očekivanja, te se u klubu nije zadržao ni dvije godine. Real ga je odlučio prodati na ljeto 2007. godine kada je za 11 miliona eura prešao u Romu.

Ipak, Cicinho je priznao da je svjestan da je u karijeri mogao dosta više, ali koštalo ga je to što se nikada nije ponašao kao pravi profesionalac. Najviše vremena provodio je po noćnim klubovima, a bilo je treninga na koje bi čak dolazio i pijan.

U Sao Paulu je prije dolaska u Evropu igrao zaista fantastično, ali kada je došao do prve ozbiljnije zarade u karijeri sve se promijenilo.

Cicinho je priznao da je prije dolaska u Real imao čak dogovor s Manchester Unitedom i da je trebao da karijeru nastavi na Teatru snova, ali se na kraju odlučio za Real. Cicinho se prisjetio na Instagramu transfera u Real, te je otkrio nekoliko zanimljivosti.

Oglasi

"Danas je tačno 16 godina od mog transfera u Real Madrid. Sve je bilo spremno da tada potpišem za Manchester United, ali... Izvini Sir Alex Ferguson, ali 2005. godine me nazvao Roberto Carlos i pitao da li želim da igram s njim u Galaktikosima što nisam mogao da odbijem. Pa, ko bi rekao 'ne' šansi da igra s Ronaldom, Zidaneo, Figom, Bechkhamom, Robinhom, Raulom, Casillasom...?", napisao je Cicinho.

Cicinho je u dresu kraljevskog kluba odigrao svega 32 utakmice, te je nakon toga prešao u Romu. U Romi se zadržao tri godine, a potom je igrao za Sao Paulo, Villarreal, Sport Recife, Sivasspor i Brasiliense gdje je završio svoju karijeru 2018. godine.

"Pušio sam samo kada pijem, ali je problem bio što sam pio svaki dan i to barem deset piva"

Cicinho je nakon završetka karijere izjavio da je svjestan da je mogao da ostvari dosta bolju karijeru, ali da jednostavno nije bio dovoljno posvećen svemu tome.

"Počeo sam da piem kada sam imao 13 ili 14 godina dok sam još bio u Botafogu. Rekli su mi da je pivo dobro i pio sam ga. Tada kada sam počeo pio sam mnogo i nisam prestao do prije nekoliko godina. Skoro 20 godina sam bio alkohol i to po deset piva dnevno. Na početku nisam imao para za nešto drugo i pio sam samo pivo. Ali, kada sam potpisao za Atletico Mineiro počeo sam piti sve. Tada sam počeo i pušiti i konzumirao sam cigarete od 1999. do 2010. godine. Pušio sam samo kada pijem, ali je problem bio što sam pio svaki dan", rekao je Cicinho i dodao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Volio sam da igram fudbal, ali se ljubav prema toj igri izgubili u jednom trenutku. Bog mi je dao talent, ali nisam znao kako da ga iskoristim na pravi način. Nisam osjećao uzbuđenje i zadovoljstvo kada bi istrčao na teren. Tada sam igrao za Romu i to je bio očajan period u mojoj karijeri", dodao je Cicinho koji je objasnio da se sve promijenilo kada je upoznao svoju suprugu Marijanu.

"Ona me ohrabrila da više ne pijem i pomogla mi je da se promijenim. Prije nje sam trošio novac na sve i svašta, ali me ona naučila da se kontrolišem u tome. Sada ona upravlja bankovnim računima i to je bila najbolja odluka koju sam donio. Pravio sam u životu dosta ludosti, ali je tu bilo i dobrih odluka. Uložio sam novac u neke dobre stvari. 80% novca davao sam ocu da ih ulaže pametno, a 20% sam baš pošteno spržio i potrošio. No, hvala Bogu sada sam u dobroj finansijskoj situaciji".

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Guber
Lijevog beka gotovo nikad nije igrao tako da nije mogao naslijediti Carlosa
2 0
Lud
Ja koliko znam on je bio desni bek ...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi