Ne ide, pa ne ide: Džumhur novu godinu počeo kako je završio staru - porazom

S istog turnira ispao i Bašić

Ne ide, pa ne ide: Džumhur novu godinu počeo kako je završio staru - porazom

E. Ganibegović

Loše vijesti stižu nam iz Australije kada je tenis u pitanju.

Dva bh. tenisera, Damir Džumhur i Mirza Bašić, ispali su s ATP challengera u Bendigu u 2. kolu.

Od Damira Džumhura je s 2:0, po setovima 6:4 i 6:4 bio Italijan Thomas Fabbiano, 204. igrač svijeta. U prvom setu je Džumhur izgubio servir već u trećem gemu, ali ga odmah u narednom vraća.

Pri rezultatu 4:4 Italijan pravi novi brejk i privodi set kraju.

U drugom setu bolje je krenuo Džumhur koji prvi pravi brejk i odlazi na 1:3, ali onda dva puta u nizu gubi servis i Italijan koristi prvu meč loptu i dolazi do pobjede i plasmana dalje.

U osmini finala igrat će protiv Enza Couacauda, 179. igrača na ATP listi.

Oglasi

Džumhur je tako 2022. godinu počeo porazom, kako mu je završila i 2021. godina i to na challengetu u Helsinkiju gdje ga je s 2:0 izbacio njemački teniser Oscar Otte.

Mirza Bašić je također ispao u Bengigu, a bolji od njega je bio kazahstanski teniser i 11. nosioc turnira Dmitry Popko s 2:0, po setovima 6:2 i 6:3.

Bašić je u oba seta po dva puta gubio servis i Kazahstanac je rutinski priveo meč kraju, a u 3. kolu sastat će se  s Italijanom Flavijom Cobollijem, 205. igrača svijeta.

ATP Challenger Bendigo, Australija, 2. kolo:

Popko 2:0 Bašić (6:2, 6:3);

Fabiano 2:0 Džumhur (6:4, 6:4).

Top Komentari

KIKSERI
najnesportskija nacija u europi
4 7
Ostavi se tenisa i okaci reket o klin, ti si zavrsio svoje, vec padas o vome sportu i to duboko, a i u svome zivotu neces proci bolje.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi