Jakirović reagovao na saopštenje Slobode: "To je neistina..."
Foto: Screenshot

Trener Zrinjskog

Jakirović reagovao na saopštenje Slobode: "To je neistina..."

E. Škorić

Izjava Sergeja Jakirovića u jednoj hrvatskoj emisiji izazvala je reakcije Tuzlaka.

Jakirović je gostujući u jednoj od televizija u Hrvatskoj kazao da je najteže igrati u Tuzli zbog dobacivanja s tribina.

"Ima li tenzija na nacionalnoj osnovi? Ne mislim da nas drugačije gledaju u Sarajevu ili Banja Luci. Uvijek su svi korektni. Naš kapetan Bilbija je dijete Borca, igrači se jako poštuju međusobno. Najteže je u Tuzli jer tamo svašta viču, a najveća tenzija je na derbiju s Veležom. Ni derbi Hajduka i Dinama se s time ne može uspoređivati", kazao je perspektivni trener.

Dan nakon toga uslijedilo je saopštenje iz tuzlanskog kluba FK Sloboda, kao reakcija na tvrdnje Jakirovića kako je u Tuzli najteže.

"Grad Tuzla je uvijek bila i ostat će svjetli primjer zajedničkog života i multikulturalnosti kojim se svi građani Tuzle ponosimo i koju baštinimo. Zbog toga ne dozvoljavamo da se Grad etiketira na način da se ostavlja prostora raznim špekulacijama i intrepretacijama koje mogu dovesti do formiranja pogrešnih stavova o Gradu Tuzla", odgovorili su iz Slobode.

Sada se oglasio i HŠK Zrinjski sa izjavom trenera Jakirovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zaista ne vidim nijedan razlog zašto se FK Sloboda oglasila priopćenjem, jer u emisiji u kojoj sam gostovao nisam rekao nijednu ružnu riječ o tom klubu, kao ni prema gradu Tuzli. Navodi se da sam izjavio kako sam u Tuzli doživio neugodnosti i netrpeljivosti, a to je neistina. Štoviše, jasno sam rekao da se radi o normalnom nogometnom folkloru koji nije ništa drugačiji nego na stadionima u HNL-u. Uostalom, radi se o TV emisiji koja se opet može pogledati, tako da ljude iz FK Sloboda ljubazno molim da još jednom poslušaju moje riječi", rekao je Jakirović.

Izjavu Sergeja Jakirovića u emisiji Sport nedjeljom možete pogledati na video klipu ispod.

Top Komentari

lalinjo
Ovi iz Slobode,ružno je reći,ali kao da su malo tupasti,prvo pogledaš video,pa onda valjda izdaješ priopćenje,a ne obrnuto. Jakir je gospodin prije svega pravi čovjek i sigurno ne bi spao toliko nisko da daje takve izjave kako su oni naveli.
14 4
bk123
Mislio sam da je Sloboda ozbiljan klub
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi