Traore, ti si mag: Ni gola ni asistencije za najveći transfer u karijeri

Wolvesi su odredili cijenu

Traore, ti si mag: Ni gola ni asistencije za najveći transfer u karijeri

E. Ganibegović

Adama Traore je na izlaznim vratima Wolverhamptona.

Korpulentni 25-godišnjak je ove sezone odigrao 20 utakmica za svoj tim i nije ostvario nikakav učinak (golovi i asistencije), ali i pored toga određeni klubovi za njega pokazuju interes.

Britanski Telegraph nedavno je pisao da su za njegove usluge zainteresovani londonski klubovi Tottenham i West Ham United, a španski Sport sada prenosi da se u cijelu priču uključila i Barcelona u kojoj je Traore i ponikao.

Sportsko rukovodstvo Barcelone smatra da bi dovođenje Traorea bilo sjajno rješenje ukoliko Ousmane Dembele odluči dignuti sidro i napustiti klub s kojim mu ugovor ističe na kraju tekuće sezone.

Barcelona već od ranije ima dobre odnose s Wolvesima, a naročito s Jorgeom Mendesom, igračevim agentom koji je Nelsona Semeda i Trincaoa odveo iz Barcelone u Wolverhampton.

Navedeni list podsjeća da je Traore nakon odlaska iz Barcelone 2015. godine održavao kontakte i prijateljstva sa Jordijem Albom, Sergijom Busquetsom i Sergi Robertom, ali je i dobar prijatelj s Ferranom Torresom, ofanzivcem koji je tek stigao u klub iz Manchester Cityja.

Oglasi

Zaključno s tim, Traore ne bi trebao imati problema s prilagodbom na Barceloninu svlačionicu i novo okruženje. 

Podsjetimo, Wolvesi su za njega odredili i cijenu, a ona iznosi 25 miliona eura. Traore ugovor s Wolverhamtponom ima do kraja iduće sezone, odnosno do ljeta 2023. godine.

Traore je, dakle, dijete Barcelone, a u Engleskoj je od 2015. godine kada je iz Barcelone B prešao u Aston Villu.

Nakon godinu dana potpisuje za Middlesbrough, a od ljeta 2018. član je Wolverhamtpona pa će biti zanimljivo vidjeti da li je njegovoj avanturi na Molineuxu došao kraj.

Potražite više informacija na temu Premier league:

 

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velaMo
Pa ako je bek ne čudi za 0 ass i golova. Barem još nisam odgonetnuo iz napisanog
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti