Skandal svjetskih razmjera na Afričkom Kupu Nacija: Sudija kraj meča svirao u 89. minuti

Igrači su ga ganjali po terenu

Skandal svjetskih razmjera na Afričkom Kupu Nacija: Sudija kraj meča svirao u 89. minuti

H. Zilić

Afrički Kup Nacija nam uvijek ponudi dosta zanimljivosti.

Neki se i protive što na prvenstvu igraju 24 reprezentacije, obzirom na kvalitet afričkog reprezentativnog fudbala, pa tako imamo selekcije Mauritanije, Gambije, Komora, Sudana...

Ipak pored reprezentacija i sudije su u glavnim ulogama, a čini se da većina tek uči sudijske osnove.

Naime u današnjoj utakmici prvog kola grupe F između Tunisa i Malija, sudija Janny Sikazwe iz Zambije svirao je kraj u 85. minuti meča, a onda nakon konsultacija sa VAR-om poništio svoju odluku.

Sat na njegovoj ruci je brzao pet minuta od predviđenog, a nakon konscultacija sa VAR sobom poništio je odluku.

Međutim tu nije bio kraj cirkusu, jer je pomenuti arbitar u 89. minuti ponovo svirao kraj utakmice i to je bilo defnitivno. Sa klupe Tunisa su skočili nakon ovog cirkusa, ali pomoći nije bilo. Igrači Tunisa su sudiju ganjali po terenu objašnjavali mu da je na velikom semaforu 89. minuti i da ima još minimalno tri do četiri minute nadoknade zbog izmjena i prekida, ali sudija iz Zambije nije želio da čuje.

Sudiju je okružilo obezbijeđenje, a i fudbaleri Malija su bili iznenađeni ovom odlukom.

Pomenuti duel Mali je dobio sa 0:1, a ovom detalju pričat će se dugo u fudbalskom svijetu.

Top Komentari

Celtic
Afrička posla, skloni korupciji i prevarama nešto kao i mi...
8 0
snupi
Mozda covjek nije naucio koristiti sat.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi