Još jedan bivši igrač i ikona Plavih u stručnom štabu Edisa Mulalića

Joldić će raditi sa prvim timom

Još jedan bivši igrač i ikona Plavih u stručnom štabu Edisa Mulalića

E. Škorić

Edis Mulalić je prije šest dana zvanično predstavljen za novog trenera Željezničara.

Mulalić se vratio na Grbavicu i nekada borbeni nogometaš Plavih ponovo će sjediti na trenerskoj klupi. On je dres Željezničara nosio 322 puta.

Od februara do septembra 2015. godine bio je pomoćnik Milomiru Odoviću na klupi Plavih, a od septembra 2015. do maja 2016. godine vršio je dužnost šefa stručnog štaba. Ukupno je Želju predvodio na 23 utakmice, ostvario je 16 pobjeda, četiri remija i samo tri poraza.

Nakon Željezničara jednu sezonu bio je trener Mladosti iz Doboja kod Kaknja, a potom je u Crnoj Gori bilježio dobre rezultate sa Rudarom, Titogradom i Dečićem.

On je danas održao press konferenciju u Plavom salonu te je kao i obično govorio bez dlake na jeziku. Svjestan je da situacija u klubu nije idealna, ali poručuje da želi vratiti Željin duh, pa je pozvao u klub bivše igrače Semira Štilića, Edina Cocalića, Boubacara Dialibu... svoje nekadašnje saigrače iz Doline ćupova.

I u stručnom štabu Mulalić se oslanja na vjerne i zaklete Željovce, pa je tako saopštio da će u stručnom štabu biti i Omer Joldić, još jedan bivši i proslavljeni kapiten Željezničara koji je obnašao ulogu trenera u Omladinskom pogonu. S njima će raditi i Adin Mulaosmanović, još jedan bivši igrač koji dugi niz godina na Grbavici radi sa mlađim uzrastima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Željezničar je prvi dio sezone završio na šestom mjestu sa 26 bodova, ali će imati dosta promijenjen tim u drugom dijelu sezone, a koliko će istinski Željovci pomoći klubu, ostaje da se vidi.

Ako bismo sudili na osnovu karakternih osobina pojedinaca koji su se vratili, posebno Mulalića, kakav god bio, tim će "gristi" i neće se nikada predati, barem u to možete biti sigurni.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

epson
Samo u kost sablja
5 0
krems_krems12
Hasagic, Joldic, Čiča, Edis, jos im fali Alihodzic. Nekada najbolja defanzivna linija Zelje sada su glavni aduti za vracanja klubu stare slave. Keno, Joki, Čile i Edise puno srece u daljem radu i da ostvarite sto bolje rezultate sa voljenim klubom.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi