Dino Hamzić izabrao Gruziju ispred Bosne i Hercegovine

Iskusni golman

Dino Hamzić izabrao Gruziju ispred Bosne i Hercegovine

E. Ganibegović

Iskusni 33-godišnji golman Dino Hamzić ipak se neće vratiti u Premijer ligu BiH.

On je bio u pregovorima s trebinjskim Leotarom, dogovor je bio blizu realizacije, ali ipak se odlučio za povratak u Gruziju u svoj bivši klub Torpedo Kutaisi.

Hamzić je u ovaj tim stigao iz sarajevskog Olimpika u januaru 2021. godine, 1. januara ove godine mu je istekao ugovor, nije našao dogovor s Leotarom, pa je odlučio da produži s Torpedom.

U Gruziji je još Hamzić branio za Chikhuru, a u inostranstvu je igrao i u Poljskoj gdje je nastupao za Widzew Lodz. Dijete je FK Sarajevo, a igrao je još i na Otoci za Olimpik.

Upravo s Olimpikom osvojio je Kup Bosne i Hercegovine 2015. godine, a dva puta je bio prvak Kupa u Gruziji s ekipom Chikhure. 

Nekako je u ova dva kluba bio i najuspješniji. Pored osvojenih trofeja, za njih je upisao najviše nastupa. Za Chikhuru je nastupio 135 puta uz 41 clean sheet, dok je 37 clean sheetova u dresu Olimpika upisao na dosta manje nastupa, 85.

Promo

Top Komentari

sportskenovosti
Ko je ovaj djabrail
3 0
Malmi_Suomi
Yebo te život pa ja znam ovog smrada Dinu. I vratio se u svoju domovinu đe ono.... Guziju? Hahahahaha yebem ti sudija majku
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi