Ogromna senzacija na Afričkom Kupu Nacija: Zvijezde na koljenima, veliki favorit pred zidom!

Ekvatorijalna Gvineja šokirala sve

Ogromna senzacija na Afričkom Kupu Nacija: Zvijezde na koljenima, veliki favorit pred zidom!

H. Zilić

Vidjeli smo veliku senzaciju na Afričkom Kupu Nacija.

U utakmici drugog kola grupe E, Ekvatorijalna Gvineja kreirala je senzaciju i savladala branioce titule selekciju Alžira sa 0:1.

Trenutak odluke desio se u 70. minuti kada je Obiang zatresao mrežu Alžiraca na asistenciju Mirande.

Prije gola, Alžirci su propustili nekoliko dobrih prilika, a najbolju je imao Benaccer u 54. minuti. U prvom poluvremenu Mahrez je također zaprijetio golu Ekvatorijalne Gvineje. Prvo u 23., zatim u 36. minuti, ali lopta nije završila u golu.

U nastavku je Alžirce pokušao uzdrmati Slimani, imao je dobru šansu u 82. minuti, zatim u 85., ali odbrana Ekvatorijalaca je bila na visini zadatka.

Alžir je u posljednjih deset minuta igrao sa čak četiri napadača, međutim ni to nije pomoglo i Ekvatorijalna Gvineja je ostvarila najveću pobjedu u historiji kada su u pitanju kontinentalna takmičenja.

Oglasi

Nakon dva kola Alžirci su na začelju grupe sa jednim bodom i u posljednjem kolu igraju protiv lidera grupe selekcije Obale Slonovače, gdje ih samo trijumf ostavlja u kombinacijama za nokaut fazu, dok će u drugom duelu Ekvatorijalna Gvineja i Sierra Leone dati dogovor koja će još selekcija u nokaut fazu i zvoe grupe.

Mahrez i društvo su pred zidom i vrlo je moguće da će kući već nakon grupne faze.

Trenutno stanje u grupi E:

1. Obala Slonovače         3:2     4

2. Ekvatorijalna Gvineja   1:1     3

3. Sierra Leone                2:2     2

4. Alžir                            0:1     1

Ovome dodajmo da je selektor Alžira Djamel Belmadi nakon remija protiv Sierra Leonea izjavio da su se njegovi igrači sramno odnosili prema državnom dresu i bio je vidno iznerviran što nije krio ni na terenu, a ne smijemo zamisliti kako se tek osjeća večeras nakon jednog od najtežih poraza u historiji fudbalske selekcije Alžira.

Top Komentari

Vienner
****em im ukopane crnje sram i stid nek bude Alzira ovog poraza
0 11
ragge
Zbog ovoga volimo fudbal, ne igraju imena nego srce
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi