Jakirović: Nekoliko igrača me nazvalo i reklo mi da ne žele da idu iz Zrinjskog

Plemići počeli pripreme za drugi dio sezone

Jakirović: Nekoliko igrača me nazvalo i reklo mi da ne žele da idu iz Zrinjskog

E. Čaušević

Fudbaleri Zrinjskog danas su nastavili pripreme za drugi dio sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Zrinjski je u prvom dijelu sezone igrao odlično i nalazi se ubjeldjivo na prvoj poziciji na tabeli sa 12 bodova više u odnosu na drugoplasirani Tuzla City.

Danas su Plemići počeli pripreme za drugi dio sezone nakon što je Sergej Jakirović održao prozivku igrača.

Prije toga trener mostarskog kluba se obradio prisutnim medijima i najavio je aktivnosti Zrinjskog u toku zimskih priprema, te poručio da odavno nije bio tako dugo na odmoru kao sada.

"U analizi koju smo napravili sigurno je da smo odigrali jako dobru polusezonu, dečki su to stvarno odradili za ocjenu 10 što je odgovornost i obaveza za ovo što nas čeka u proljetnom dijelu. Koliko god to glupo zvučalo neke stvari mogu biti i bolje, prije svega mislim na neke stvari koje smo radili u odbrani. Ali, ok 12 bodova uz odnosu na Tuzla City je lijepa situacija koju nakon priprema moramo da iskoristimo i nastavimo još jače i bolje kako bismo donijeli titulu u Mostar", rekao je Jakirović na početku press konferencije.

Odmor je dugo trajao, jeste li se zaželjeli rada?

Oglasi

"Naravno. Dugo, dugo nisam imao ovoliko odmora. 43 dana ja mislim da sam odmarao, to je puno za odmoriti se, analizirati i raditi korake za budućnost. Jako velika pauza, ali s obzirom na infrastrukturu koju imamo to je logična pauza. Može neko misliti da to nema smisla, ali vidjeli ste u zadnja tri kola jesenjeg dijela da se po onakvim terenima ne može igrati. Nadam se da će se realizirati ti tereni koji su u najavi".

Plan priprema?

"Sutra imamo ljekarske preglede nakon čega idemo u Međugorju gdje ćemo se zadržati do subote i odigrati s Neretvancem pripremnu utakmicu. U nedjelju imamo slobodno, ponedjeljak opet ovdje trening i ponovo put za Međugorje. Tako ćemo raditi u četiri navrata kao i prošle sezone. Igramo potom s Jadranom iz Ploča (26. januar) , pa Croatia Zmijavci (29. januar) tako da ćemo postepeno dizati težinu protivnika i minutažu igračima. Imamo gostovanje na turniru u Gabeli, a nakon toga igramo s Krupom i Igmanom. Imamo termin i 16. februara i to namjerno čuvam ako bi se pojavio neka jača ekipa. Generalku imamo u Trebinju protiv Leotara. Jedina želja mi je da budemo zdravi, da napravimo što smo planirali i dobro se spremimo i nastavimo tamo gdje smo stali".

Kakav će biti igrački kadar?

"Nekoliko igrača me nazvalo i rekli su mi da ne žele nigdje ići i da će ostati do ljeta. To je minimum da probamo osvojiti titulu i da probamo nešto napraviti u Evropi jer ima vremena za transfere. U zimskom prelaznom roku nema nekih zvučnih transfera i to je ljeti puno lakše napraviti. Doveli smo Hadžića napadača kojeg smo htjeli i tražili, tu je mladi Marić na poziciji stopera da napravimo još konkurenciju. Igrači koji su otišli sam u biti očekivao jer nisu bili zadovoljni minutažom. Žele igrati i nisam im pravio probleme zbog toga. Sve je očekivano, radimo još na dvojici igrača i nadam se da ćemo to završiti ove sedmice", dodao je Jakirović.

Ko su ta dvojica? Sigurno nećete o imenima, ali možete li nam reći pozicije koje želite da pojačate?

"Jednog lijevog beka i želim tu isto mladog igrača kojeg možemo da razvijamo. Pored toga želimo i još jednog veznog igrača, ali to je već sve u završetku transfera", kroz smijeh je dodao Jakirović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Da li je taj vezni igrač Petar Bojo?

"Petar Bojo je bio u kombinacijama i još je tu, ali puno igrača prema nama gravitira tako da ćemo vidjeti koga ćemo zatvoriti", kaže trener Plemića.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

KviskoKvesic
O DOBROM KLUBU KAO STO JE HŠK ZRINJSKI JE SVE RECENO A I VIDI SE od sitija na + 12 a od podVeleza -27 zar se ima vise sta pricat zna se ko je ZRINJA
5 2
Humac
Rođenima želimo da se opet plasiraju u Europu.S njom kad završe iduće godine biće opet korak bliže svojoj omiljenoj ligi,1.ligiFBiH.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi