OKK Čelik izbačen iz lige, naredne tri sezone ne mogu igrati u bh. eliti
Dok su pojedinci iz OKK Čelik najavljivali da će klub kroz par sezona igrati ABA ligu, danas su i zvanično izbačeni iz lige, te će u naredne tri sezone igrati u A1 ligi

Dobili i kaznu od 3000 KM

OKK Čelik izbačen iz lige, naredne tri sezone ne mogu igrati u bh. eliti · Zvanično

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Kao što smo ranije i pisali, danas je to postalo i zvanično. Košarkaški klub Čelik je kažnjen novčano sa 3.000 KM te zabranom nastupa u bh. eliti naredne tri godine, odluka je komesara takmičenja Bože Bošnjaka.

Čelik je službenim rezultatom 0:20 izgubio i gostujući meč prethodnog kola, u kojem su trebali gostovati kod tuzlanske Slobode, ali tada su dobili novčanu kaznu u iznosu od 1.500 KM. Zbog toga što nisu odigrali ni pomenuti susret 13., posljednjeg kola prvog dijela sezone u Prvenstvu BiH, meč je također registriran službenim rezultatom 0:20 za Posušje, a odluka komesara je i da se “brišu postignuti rezultati OKK Čelik za sezonu 2021./2022.”.

Od početka sezone klub se borio s finansijskim problemima, a klub su napustili skoro svi igrači i šef struke Josip Pandža. Ove sezone su ostvarili samo jednu pobjedu i to protiv sarajevske Bosne, dok su ostale utakmice izgubili.

OKK Čelik će tako samo nakon sezone i pol provedene u najvišem rangu takmičenja ponovo igrati u A1 ligi najmanje tri naredne sezone, a klub očekuje riješavanje brojnih dugova, ali imenovanje novog rukovodstva, iako se još ne zna ni kada će biti održana Skupština kluba.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Koliko je rasulo u klubu potvrđuje i činjenica da se još nisu ni obratili sa "nekim" saopćenjem za javnost, te konačno obavijestiti javnost o stanju u klubu i razlozima zbog kojeg će naredne tri sezone igrati u nižem rangu.

Top Komentari

redbull
Fudo i fudini puleni, izbacise klub na 3 godine u pm, a ovaj klub pod njihovom kontrolom dobio najvise novca iz budjeta i opet uspjeli da sjebu klub. Uzunovic pakas najavi prije 2 mjeseca crvenu zvezdu i partizan, samo lazi i spinovi iz njihovih usta izlaze.
7 0
DamirT
Sto Sparse,Borac i Igokeu niste kaznili tako,vec ih vratili odmah,bez ikakve kazne?
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi