Ponos države: Bh. košarkašice među deset najboljih reprezentacija svijeta!
FOTO: T. Hebib

FIBA power ranking lista

Ponos države: Bh. košarkašice među deset najboljih reprezentacija svijeta!

H. Zilić

FIBA je objavila novu power ranking listu za najbolje ženske košarkaške reprezentacije.

Nije riječ o klasičnoj rang-listi, već redoslijedu skrojenom prema procjeni igračkog kadra i posljednjim rezultatima.

Ženska košarkaška reprezentacija nalazi se na fenomenalnom desetom mjestu!

U obrazloženju se navode sjajni rezultati naše reprezentacije na Eurobasketu, kao i novembarska pobjeda nad Belgijom u kvalifikacijama za naredni EP.

"Sve je moguće uz briljantnu Jonquel Jones, jednu od top pet igračica na svijetu. Ima podršku saigračica poput Nikoline Babić i Marice Gajić – koje su veoma sposobne na svoj način. Selektor Goran Lojo je svjestan da su došli u tešku grupu kvalifikacija, ali uz malo sreće, Zmajice ponovo mogu ispisati historiju", navodi se u članku na zvaničnoj stranici FIBA.

Podsjetimo, na kvalifikacionom turniru u Osaki od 10. do 13. februara reprezentacija BiH će igrati protiv Bjelorusije, Kanade i domaćina Japanaam tr najbolje ekipe sa pomeutog turnira plasirat će se na Svjetsko prvenstvo, koje se održava u Australiji tokom septembra ove godine.

Top Komentari

Peđa
Sraman potez da se kradu sportisti iz drugih država, isti se kao Srbija i Hrvatska
0 6
PlavoBijeli1921
Svaka cast djevojke
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi