Fanimo je u Engleskoj, Sarajevo mu postavilo jasan zahtjev

Šta će biti s Englezom?

Fanimo je u Engleskoj, Sarajevo mu postavilo jasan zahtjev · Saznajemo

A. Čaušević

Matthias Fanimo je mnogo bliže odlasku nego ostanku na Koševu. 

Priča koja je započela na sjajan način bi mogla dobiti i neočekivan kraj jer šanse da brzonogi Englez na proljeće nosi dres FK Sarajevo praktično su minimalne.

Sve je počelo odlično. Fanimo je zabio prekrasan gol Budućnosti u kvalifikacijama za Evropsku ligu, odmah pokazao da će biti veliko pojačanje te je i u narednom periodu nastavio s odličnim igrama.

Očekivala se njegova eksplozija u 2021. godini, ali se desilo suprotno. Njegov sjaj je s vremenom prestao da blijedi da bi jesenas završio na marginama.

Fanimo se uopšte nije pojavio na prozivci prije desetak dana, a trenutno se nalazi u Engleskoj gdje čeka razvoj situacije.

Kako SportSport.ba saznaje Sarajevo je pred Engleza postavilo jasan zahtjev da se očituje zašto se nije pojavio na prozivci i prvom treningu u novoj godini.

Neke informacije govore da je Fanimo dobio i tačan rok do kada se treba očitovati o svojoj situaciji. Navodno to treba uraditi do početka sljedeće sedmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, proteklih sedmica 27-godišnjak se povezuje s nekoliko inostranih klubova, mediji iz Nigerije tvrde da FK Sarajevo želi 100.000 eura.

Navodno, Fanima želi švedski Helsinborg, te turski prvoligaš Umraniyespor. Postoji mogućnost da se nekadašnji član West Hama vrati u Englesku, a navodno su njegovi zastupnici razgovarali sa klubovima kao što su Coventry, Salford i Swindon. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Brazuka
Glumac i propalica sa svojim menadžerom
8 2
Nemoj više da uprava dovodi ove crnce i indijance, svaki put kad su doveli crnca on ti vako vrata i sta ce papak napaćeni misli da je Mbappe pa da mu treba po jajima titrat **** materi sestru
0 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti