Borac najbolji bh. klub, Velež u društvu Aston Ville, Evertona i Borussije Monchengladbach
FOTO: A. Čaušević

IFFHS objavio listu za 2021. godinu

Borac najbolji bh. klub, Velež u društvu Aston Ville, Evertona i Borussije Monchengladbach

H. Zilić

Federacija za svjetsku fudbalsku statistiku IFFHS objavila je listu najboljih svjetskih klubova za 2021. godinu.

Najbolji bh. klub je banjalučki Borac koji je na 277. mjestu sa 76 bodova i tu poziciju dijeli sa slovenskim Domžalama, irskim Dundalkom, engleskim Leeds Unitedom i brazilskim Sport Recifeom.

Velež iza sebe ima sjajno ljeto u Evropi, prvo nakon tri decenije, što je Mostarce lansiralo na 314. mejsto sa 72,5 boda, a iza Rođenih su Al Merreikh, Aston Villa, Austria Beč, Borussia Monchengladbachm, Crystal Palace, Everton..., tako da su Rođeni u veoma zanimljivom društvu.

Preostali bh. klubovi Sarajevo, Zrinjski, Željezničar, Široki Brijeg... nisu plasirani među 400 najbolji svjetskih klubova u prošloj kalendarskoj 2021. godini.

Što se tiče vrha, najbolji svjetski klub za 2021. godinu je brazilski Palmeiras ispred još jednog kluba iz Brazila Atletico Mineira i engleskog Manchester Citya. U Top 10 nalaze se još engleski Chelsea, brazilski Flamengo, hrvatski Dinamo Zagreb, njemački Bayern Munchen, španski Real Madrid, nizozemski Ajax i još jedan brazilski Atlethico Paranaense. 

Očigledno je da su Brazilci obilježili 2021. godinu na klupskom svjetskom nivou.

Za veliku pohvalu je svakako i plasman zagrebačkog Dinama koji je 2020. godinu završio na 38. mjestu, a narednu 2021. godinu je završio kao šesta najbolja ekipa na svijetu.

Kompletnu IFFHS listu klubova za 2021. godinu pogledajte OVDJE.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Zna se ko je uvijek svijetlao obraz u Evropi, jedini pravi MOSTARSKI VELEŽ !
7 4
user1597698961
Kakva glupost,borac isti s leedsom,q i velez s evertonom ,glupa lista
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti