Kao nekad u Fergusonovo vrijeme: Old Trafford proključao u 94. minuti

Rashford srušio West Ham

Kao nekad u Fergusonovo vrijeme: Old Trafford proključao u 94. minuti

E. Čaušević

Fudbaleri Manchester Uniteda uspjeli su pobijediti West Ham (1:0) u okviru 23. kola engleskog Premiershipa.

Iako se činilo da će West Ham sačuvati svoju mrežu i osvojiti bod na Teatru snova na kraju je United golom u posljednjim sekundama došao do pobjede.

Prvu šansu na utakmici imali su domaći kada je Greenwood pokušao sa 15 metara, ali je njegov udarac izblokiran. Greenwood je imao na lijevoj strani usamljenog Ronalda, ali mu nije dodao loptu što je itektako razočaralo Portugalca.

United je imao incijativu na sredini terena, ali domaći nikako nisu uspjeli ozbiljnije da zaprijete. U 36. minuti Ronaldo je pao u kaznenom prostoru gostiju i tražio je penal, ali sudija je samo odmahnuo rukama.

United je prvu pravu priliku imao u 50. minuti. U šansi je bio Fred koji je odlično pokušao, ali je Areola sjajno odbranio njegov udarac.

Ralf Rangnick je u finišu meča sve karte bacio u napad i poslao je na teren Cavanija i Martiala. U 82. minuti domaći su ponovo tražili penal nakon što je srušen Fernandes, ali sudija se nije oglasio.

Oglasi

West Ham je u finišu meča zaprijetio preko Souceka i Ricea, ali gola nije bilo. I kada su svi očekivali kraj United je stigao do pobjede. U 94. minuti Cavani je uposlio sjajno Rashforda koji s nekoliko metara pogađa praznu mrežu gostiju za 1:0 i erupciju oduševljenja na Teatru snova. 

Manchester United je sada četvrti na tabeli sa 38 bodova, dok je West Ham peti i ima bod manje u odnosu na Crvene đavole.

Važnu pobjedu u borbi za opstanak ostvario je Newcastle koji je u gostima sa 1:0 pobijedio Leeds United.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Junak ekipe sa St. James Parka bio je iskusni Shelvey koji je u 75. minuti postigao jedini gol na meču i tako donio itekako važna tri boda Newcastleu u borbi za opstanak.

Newcastle je sada na 18. mjestu sa 15 bodova, dok je Leeds na 15. poziciji sa sedam bodova više.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1636219156
majku im cigansku ****m metar offside bio
3 8
Malmi_Suomi
I ono igra " VELIKOG MU"??? Pokkakkukim im se i na Ronalda i na Pogbu i na sve strašne i fakat svjetske klase imena koja imaju ali onako igrati protiv jednog West Hama Ili Watforda nedavno. Da skratim... SRAMNO šta se desi sa onim MU koji je pokazivao drugima kako se igra lopte. Ovo je fujjj. I dabogda opet četvrtkom igrali ko kada je IbrahimoviĆ bio. Čengić " Villa" za MU je Tito.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi