Predsjednik Francuske se uključio u borbu da Mbappe potpiše novi ugovor s PSG-om!

Macron na zadatku

Predsjednik Francuske se uključio u borbu da Mbappe potpiše novi ugovor s PSG-om!

Eldar Ganibegović

Kylianu Mbappeu po okončanju sezone ističe ugovor s PSG-om.

Prema svim najavama iz inostranih medija, ovaj sjajni fudbaler na ljeto bi tako besplatno trebao otići u Real Madrid, no potvrde o tome nema.

Ugledni britanski Independent jutros je objavio da je PSG spreman Mbappea učiniti najplaćenijim fudbalerom svijeta i dat će mu platu od nestvarnih milion eura sedmično.

To bi značilo da će Mbappe dobiti čak 54 miliona eura na godišnjem nivou bez bonusa i svakako da će 23-godišnji napadač dobro razmisliti o ovoj ponudi PSG-a, a sada mu se nameće još jedan razlog za ostanak u svom sadašnjem klubu.

Naime, kako prenosi El Mundo, i predsjednik Francuske Emmanuel Macron uključen je u operaciju "ostanak Mbappea", te će svojim vezama pokušati nagovoriti reprezentativca ove zemlje da ostane član PSG-a.

Naravno, razlog tome najviše leži u činjenici da bi Ligue 1 mnogo izgubila na popularnosti odlaskom Mbappea, iako bi tu ostalo još zvučnih imena kao što su Lionel Messi, Neymar i drugi.

El Mundo također navodi da će svoje veze pokušati iskoristiti i Nicolas Sarkozy, bivši predsjednik Francuske.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Podsjetimo, Mbappe je u PSG stigao iz Monaca u ljeto 2017. godine i s Parižanima četiri puta bio prvak Francuske, no sljedeći izazov je Liga prvaka u kojoj je najdalje dogurao do finala gdje ih je 2020. godine porazio minhenski Bayern.

Ove sezone je na 32 utakmice postigao 22 gola i saigračima podijelio 16 asistencija.

Top Komentari

user1614932756
Bolje psg vec propali real madrid
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi