Ukrajinski fudbaler bi "raj" zamijenio "paklom": "Hoću da idem u rat, ali ne znam da pucam"

Spreman je poginuti

Ukrajinski fudbaler bi "raj" zamijenio "paklom": "Hoću da idem u rat, ali ne znam da pucam"

Admin Čaušević

Rusija je u četvrtak započela invaziju na Ukrajinu te tako zabrinula cijeli svijet, pogotovo Evropu. 

I dok sa zapada stižu osude ruska vojska se ne zaustavlja u ostvarenju svog cilja demilitarizacije Ukrajine. Nažalost živote gube nevini, a do sada ima preko 100 mrtvih na obje strane.

Ukrajinski sportisti koji igraju u inostranstvu apeluju da se rat prekine. To je tokom utakmice Europa lige Olympiacos - Atalanta uradio Ruslan Malinovskyi, ali čini se da je sve uzalud.

Ima ih i koji su spremni ići u rat i položiti svoj život za odbranu zemlje. Među njima je Vasyl Kravets, 24-godišnji defanzivac koji igra u Španiji.

Kravets je spreman napustiti raj i otići u pakao rata, ali kako kaže problem mu predstavlja činjenica što ne zna baratati s oružjem.

"Reći ću vam istinu. Želim ići u rat i pomoći svom narodu. Ali ne mogu pomoći jer ne znam pucati, kako da se krećem, kako da napunim pištolj, ali istina je da želim pomoći", rekao je Kravets.

"Da mogu otići, otišao bi da branim svoju teritoriju. To je obaveza svakog Ukrajinca", istakao je ovaj 24-godišnjak.

"Ubijaju narod, civile... Sve je Putinova greška, ne želim reći da je Rusija kriva, već Putin. Mi smo zemlja koja želi da živi u miru."

"Ne želimo nikog da napadamo. Želimo da živimo mirno i dobro", poručio je fudbaler Sporting Gijona na posudbi u Leganesu.

Top Komentari

GMOKokosh
Šuplja priča. Nije to nuklearna fizika. Ako ima želju naučit će da puca, to svaki idiot zna
11 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi