Drama na Olimpicu pripala Interu: Dva preokreta, dva penala i trofej u rukama Edina Džeke!

Nevjerovatan meč

Drama na Olimpicu pripala Interu: Dva preokreta, dva penala i trofej u rukama Edina Džeke!

E. Ganibegović

Inter je osvojio Kup Italije.

Oni su u finalu na rimskom Olimpicu večeras nakon produžetaka savladali ekipu Juventusa rezultatom 4:2, nakon što je regularnih 90 završeno 2:2.

Prvo uzbuđenje na utakmici i odmah gol. Ljepotica Nicoloa Barelle u sedmoj minuti.

Nakon toga je Juventus preuzeo konce igre u svoje ruke, pokušavali su Bernardeschi, Dybala, a nakon njih i Vlahović kojem sjajno šut brani Handanović, a nakon toga i De Ligtu poslije kornera.

Dybala je ponovo šutirao u 31. minuti, ali pored gola.

Oglasi

Otvaranje drugog poluvremena kao iz snova za Staru damu. U pedesetoj minuti Alex Sandro šutira, loptu malo dira Alvaro Morata i skreće je u gol Intera.

Nepune tri minute nakon toga, Dušan Vlahović spretno i sretno postiže gol za potpuni preokret.

Odmah je Inter mogao do izjednačenja, ali perin brani šut Darmiana.

U 79. minuti penal za Inter. Rezervista Bonucci obara Lautara u kaznenom prostoru, odgovornost preuzima Calhanoglu i zakucava loptu u gol Juventusa.

Oglasi

Gol Turčina pogledajte klikom OVDJE

Do kraja golova nije bilo, pa su se igrali produžeci. 

U produžecima se bolje snalazi ekipa Intera ili bolje rečeno, lošije se snalazi Juventus. De Ligt pravi veliku glupost kada ruši De Vrija u svom kaznenom prostoru, a to koristi Ivan Perišić i s 11 metara donosi novo vodstvo Interu.

Nije se Stara dama ni oporavila od šoka, a Hrvat je postigao još jedan pogodak i tu je bio kraj Juventusa. Drugi gol Perišića pogledajte OVDJE

Oglasi

Juventus je utakmicu završio bez trenera, s obzirom na to da je Allegri isključen u 104. minuti zbog prigovora.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko igrao je do 62. minute kada ga je zamijenio Correa, a ovo mu je drugi trofej otkako je stigao u Italiju 2015. godine i to drugi s Interom ove sezone, nakon što je u januaru osvojen italijanski Superkup - također nakon produžetaka protiv Juventusa. 

Do kraja sezone za Inter su ostale ligaške utakmice protiv Cagliarija i Sampdorije uz nadu da će im se rezultati Milana poklopiti kako bi odbranili titulu prvaka Italije, dok je za Juventus gotova neuspješna sezone u kojoj nisu osvojili nijedan trofej, a eto dva im je ispred nosa uzeo Inter.

Zadovoljit će se Stara dama četvrtim mjestom i nastupom u Ligi prvaka iduće sezone. 

Coppa Italia, finale:

Juventus - Inter 2:4 (Morata 50', Vlahović 53', Perišić 98'(P), 102'; Barella 7', Calhanoglu 80'(P))

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...mislim da je ovo najteze palo komentatoru sa Arene koji svrsava na Vlahovica...on je bas utucen...
24 4
King_Kenny
...cestitke Interu i nasem Dzeki,nek su ove mafijase otresli...Dzeko se nije vidio veceras,ali bitan je trofej...da je ranije pobjegao iz mrtve Rome imao bi on mnogo vise trofeja sada...
9 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije