Koliko je FK Sarajevo dobio novca od transfera Vladana Kovačevića?

Za SportSport.ba potvrđena visina transfera koja nikad ranije nije zvanično objavljena

Koliko je FK Sarajevo dobio novca od transfera Vladana Kovačevića? · Saznajemo

M. Šljivak

Vladan Kovačević je u julu 2021. godine napustio FK Sarajevo i prešao je u redove poljskog Rakowa.

Vrijednost ovog transfera navodno je iznosila pola miliona eura, a Bordo klubu je prema određenim špekulacijama pripalo i 20 procenata od narednog transfera.

Međutim, ove cifre koje su se ranije pojavljivale u bh. javnosti nisu tačne. Iz agencije First Eleven ISM za SportSport.ba su otkrili detalje iz prošlogodišnjeg transfera.

"RKS Rakow nije platio 500.000 eura za Kovačevića, nego 300.000. Također, nije tačno da FK Sarajevo ima 20 procenata od narednog transfera. Ta cifra je 15 procenata", potvrđeno je za SportSport.ba iz ove agencije.

S obzirom na to da je Vladan Kovačević pred još jednim velikim transferom, FK Sarajevo bi uskoro mogao očekivati još jednu poprilično 'jaku' isplatu.

Agenti se nadaju kako će cifra koja će ići timu s Koševa biti četiri puta veća od samog obeštećenja kojeg su dobili od Rakowa, a to bi prema računici transfer diglo na cifru od oko osam miliona eura.

Kovačević iza sebe ima odličnu sezonu u Rakowu. Proglašen je za golmana sezone i privukao je veliki interes drugih klubova.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kao njegova nova destinacija navodi se škotski velikan Rangers. Prema informacijama s Ostrva dogovor je veoma blizu realizacije i 24-godišnji čuvar mreže karijeru bi mogao nastaviti u redovima čuvenog tima.

Kovačević je, podsjetimo, član Bordo kluba postao u februaru 2016. godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1644923168
A ja divova,cuj za 300k prodali igrača... e zato i necete nikad biti ozbiljan klub nit igrat Europu...
7 13
Ecosport
Prvo, nije svjetski golman pa da su cifre tolike. A drugo ne kupuje ga Chelsea ili UTD nego Rangers. Ako je i to istina. Tako da će transfer na kraju biti maksimalno 2 mil EUR, a i to je preoptimistično. Ne radujte se bezveze unaprijed.
3 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi