Još jedan hit transfer u najavi: Emir Halilović se vraća u Premijer ligu?

Bivši igrač Sarajeva

Još jedan hit transfer u najavi: Emir Halilović se vraća u Premijer ligu?

E. Škorić

Nekadašnji igrač Sarajeva Emir Halilović trebao bi da bude jedno od najzvučnijih pojačanja u Premijer ligi ovog ljeta.

32-godišnji veznjak i bivši reprezentativac BiH (jedan nastup 2011. godine op.a) trenutno je član mađarske ekipe Zalaegerszeg s kojom je početkom godine potpisao ugovor, ali sada je na pomolu njegov povratak u Premijer ligu. Za mađarski tim je prošle sezone odigrao ukupno 32 utakmice i postigao je jedan gol, no vrijeme je za nove izazove.

Neslužbeno, postignut je dogovor između njega i Veleža i u narednim danima bi se trebao realizovati transfer, a mostarski tim pod vodstvom novog trenera Amara Osima dobiće još jedno sjajno pojačanje pred evropske izazove i pred novu premijerligašku sezonu.

Aktuelni osvajač Kupa BiH već je doveo neke kvalitetne igrače poput Đorđa Pantelića i Jovana Blagojevića, a nema sumnje da će u narednom periodu, uz Halilovića, doći još nekoliko provjerenih igrača.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Emir Halilović je ostavio traga u Premijer ligi, pošto je sa Sarajevom ranije osvojio prvenstvo i Kup, a u BiH je još igrao za Budućnost Banoviće i Zvijezdu iz Gradačca, dok je dobar dio karijere proveo u Češkoj igrajući za Hradec Karlove, bio je i u Slovačkoj, Austriji i Turskoj prije nego je prošlog ljeta otišao u Mađarsku.

Ovog ljeta već smo imali nekoliko interesantnih transfera, a eventualni povratak Halilovića svakako će biti jedna od zvučnijih promjena na transfer tržištu. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Miki2
Bolje bi bilo da je Velež doveo nekog veznog igrača od 23 godine a ne Emira od 32 jer ovaj više ne može meda još dok je igrao u Sarajevu vidjelo se koliko ne može.... ne samo Velež i ostali klubovi tako isto.
8 4
Mostarac94
Ma to mi radii, idemoo laganoo jos 2-3
3 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi