Najgori transferi Reala u historiji: Bosanac, Hrvat i Srbin

Goal odabrao

Najgori transferi Reala u historiji: Bosanac, Hrvat i Srbin

E. Ganibegović

S obzirom na to da je transfer Luke Jovića u Firoentinu sve izvjesniji, Goal se pozabavio najgorim transferima u historiji Real Madrida.

Znali su Kraljevi dovesti mnogo dobrih pojačanja kao što su Luka Modrić, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema i druge velike zvijezde, no bilo je tu i mnogo igrača u koje je uloženo mnogo, a koji nisu opravdali taj novac.

Tako je Goal napravio listu najgorih pojačanja u historiji Real Madrida, a na njoj je bilo mjesta za po jednog Bosanca, Srbina i Hrvata.

Elvir Baljić 

John Toshack bio je impresioniran Bosancem tijekom njegovog vremena u turskom fudbalu i uvjerio je Real Madrid da plati pozamašnu svotu za napadača.

Baljić je povrijedio koljeno nedugo nakon dolaska u Real Madrid, ali ni nakon oporavka se nije snašao te je nakon samo jedne sezone i jednog gola vraćen Fenerbahce na posudbu. u La Ligi.

"Ne boli me vidjeti da me mediji navode među Realovim najvećim neuspjesima, ne vidim sebe na taj način." Navijači kluba neće se složiti", piše Goal o bivšem reprezentativcu Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Robert Prosinečki

"Očekivale su se velike stvari od jednog od najboljih talenata ikad iz Crvene zvezde, talentovanog veznjaka koji je s beogradskim klubom osvojio Ligu prvaka.

Vrhunac njegove trogodišnje karijere u Real Madridu bio je pogodak protiv Barcelone u derbiju", kratko je napisao Goal o Robiju.

Luka Jović

"U sezoni 2018/19. Jović je izgledao kao sljedeća velika evropska zvijezda. Za Frankfurt je postigao 10 golova u 14 utakmica Evropske lige, a oduševio je i u Bundesligi.

To je uvjerilo Real Madrid da plati preveliku svotu za njega, a on je doprinio sa samo tri gola u 51 utakmici", navodi se.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zanimljivo, osim Baljića i preostala dvojica imaju poveznice s Bosnom i Hercegovinom. Jović je rođen u našoj zemlji i to u Bijeljini, dok je Robert Prosinečki bio selektor reprezentacije 2018. i 2019. godine.

Osim njih trojice na listi se nalaze i Nicolas Anelka, Antonio Cassano, Danilo, Royston Drenthe, Julien Faubert, Thomas Gravesen, Kaka, Pedro Leon, Walter Samuel, Javier Saviola, Jonathan Woodgate, Brahim Diaz i Eden Hazard. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
Nemojte samo jednoga od tri igraca nazivati geografskim pojmom: Bosanac a druga dva etnickim: Srbin, Hrvat. Naslov treba biti: Bosnjak, Hrvat i Srbin xxxx . Dokle ce biti uticaj srpske propagande ba BiH medije? Novinari ovoga portala nejmaju ni znanje jednoga osnovca kada je u pitanju nacionalna historija ili bosanski jezik. Zbog cega se bojite napisati etnicko ime jednoga naroda??? ako to uopce i znate!
15 6
realista1982
Baljicev put,iz rata kroz treninge u šumi u Trogiru pa Turska i onda Real,da nije bilo povrede imao je on šta pokazati...!U Realu je bilo puno gorih od njega najmanje 50 njih ...
13 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi