Novi šamar za zenički i bh. sport: Gasi li se seniorska košarka u Zenici?
FOTO: D. Kurbegović

Nikad teža situacija

Novi šamar za zenički i bh. sport: Gasi li se seniorska košarka u Zenici?

H. Zilić

Nakon što su prošle sezone izbačeni iz Premijer lige zbog odlaska igrača, nedostatka finansija i neigranja utakmica, OKK Čelik se nalazi u nikad težoj situaciji.

Potvrda toga je i posljednji vapaj odnosno dopis koji je predsjednik kluba poslao svim gradskim vijećnicima i gradonačelniku u kojem tacno piše da se klub nalazi u bezizlaznoj situaciji i da je upitno hoće li se uopšte takmičiti u narednoj sezoni.

Opis nije dostupan.

To bi svakako bilo sramota za zeničku košarku, ali i bh. sport, kada se zna da nikad više omladine nije treniralo košarku, međutim jedini seniorski klub u Zenici nalazi se pred gašenjem.

Zenička košarka dala je velika imena kao što su Kenan Brjamović. Mensur Bajramović, Emir Mutapčić, Ivan Opačak, Teoman Alibegović, Zoran Savić, Abdurahman i Armend Kahrimanović, braća Rizvić Hasan, Ramo i Esmir., a sada je pred zidom.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...jest ih Fudo unaprijedio hahahahahaha...
11 0
irnes4
Peti grad po velicini u drzavi ,nikako sport da digne na noge ,to govori u kakvom je stanju ova drzava
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi