Haris Hajradinović jučer produžio ugovor, ali uskoro bi ipak mogao napraviti transfer karijere
Foto - Instagram

Udinese veoma blizu angažmana bh. fudbalera

Haris Hajradinović jučer produžio ugovor, ali uskoro bi ipak mogao napraviti transfer karijere

M. Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Haris Hajradinović (28) jučer je potpisao novi govor s turskom Kasimpašom.

Ovaj 28-godišnji ofanzivni veznjak dogovorio je saradnju s turskim klubom do 2026. godine, ali ovaj potpis ne znači da će Hajradinović u narednoj sezoni igrati u Super ligi.

Italijanski list Gazzetta dello Sport tvrdi da je ekipa Udinesea na korak od dovođenja bh. fudbalera i da razgovori o transferu uveliko traju.

Vrlo je moguće da je produžetak saradnje s Kasimpašom napravljen kako bi se izvukla što je moguće veća odšteta od italijanskog kluba. Njegova trenutna cijena na trižištu je nešto veća od tri miliona eura.

Haris Hajradinović je karijeru počeo u Željezničaru. Igrao je potom za Olimpic, Inter Zaprešić, Trenčin, Gent, Haugesund i Osijek. Član Kasimpaše je od 2019. godine i jedan je od najkorisnijih igrača ovog tima.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je pet utakmica i postigao je jedan pogodak.

Top Komentari

haris1000
Zašto ga nema u reprezentaciji
5 1
Harise
Treba biti dio reprezentacije on i Rahmanovic
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi