Venezia predstavila novi dres i vratila nas u devedesete
Foto: Venezia FC

Prava "bombona"

Venezia predstavila novi dres i vratila nas u devedesete

E. Ganibegović

Venezia je prethodne sezone bila "na izletu" u Seriji A.

Ovaj simpatični tim sezonu je završio na posljednje, dvadesetom mjestu, italijanskog Calcija. Imali su ukupno 27 bodova na kraju, četiri manje od Salernitane koja je završila 17., prva iznad crte.

Klub iz Nevjeste mora tako će iduće sezone ponovo igrati u Seriji B, drugom po snazi takmičenju u Italiji, a danas su predstavili nove dresove.

"Domaći dresovi za sezonu 2022/23. Besprijekoran spoj tradicije i modernosti, dajući čisto savremeno ažuriranje klasičnog izgleda iz ere 90-ih", napisali su na zvaničnom Twitter profilu.

Podsjetimo, Veneziju je nakon ispadanja iz Serije A za sada napustilo deset fudbalera: Francesco Forte, Pasquale Mazzocchi, Lica Lezzerini, Nicolas Galazzi, Daan Heymans, David Schnegg, Dor Peretz, Ales Mateju, Sergio Romero i Cristian Molinaro koji se penzionisao.

U klub je stiglo 12 novih igrača od kojih se izdvaja finski reprezentativac Jesse Joronen koji je stigao iz Brescine, te Francesco Zampano, akvizicija iz Frosinonea.

Top Komentari

GMOKokosh
Fakat predobro izgleda dres
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi