Sa bijele tačke umjesto gola gađao korner zastavicu: Prava istina o penalu kakav svijet nije vidio

Urnerbesne scene

Sa bijele tačke umjesto gola gađao korner zastavicu: Prava istina o penalu kakav svijet nije vidio

A. Čaušević

Jedan od najkomičnijih penal udaraca stiže iz Nigerije.

U finalu nigerijskog Kupa snage su odmjerili ekipe Remo Starsa i Ijebu United, a pobjednika su na kraju odlučili penali nakon 0:0 u regularnom vremenu.

Kada su počeli penali uslijedile su komične scene pa se po ponašanju golmana, ali i penaldžija jasno da vidjeti da je utakmica namještena.

Kada bi Ijebu United izvodio penale protivnički golman bi stajao na liniji kao kip bez da pokaže ikakvu volju da odbrani.

Još veća komedija bi uslijedila kada bi igrači Remo Starsta šutirali, tako je igrač sa brojem 12 vjerovali ili ne gađao korner zastavicu.

Kada je lopta završila u autu u nevjerici se uhvatio za glavu kao da ne vjeruje šta se upravo desilo.

Bez sumnje se može reći da ovakvo izvođenje penala fudbalski svijet nije vidio, barem ne kada su u pitanju finala nacionalnih kupova.

Za kraj, fudbaleri Ijebua su precizno zabili prva tri kaznena udarca, dok su igrači Remo Starsa promašili sve tri pa je konačan rezultat glasio 3:0 za Ijebu.

Top Komentari

NKZ1922
I koja je sad prava istina o penalu kojeg ste objavili dvaput u zadnjih pet dana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi