Preminuo legendarni Bill Russell!
Foto -EPA

U 88. godini života

Preminuo legendarni Bill Russell!

M. Šljivak

Legendarni košarkaš Bill Russell preminuo je danas u 88. godini života.

Jedan od najboljih košarkaša svih vremena preminuo je okružen porodicom i svijet se već oprašta od jednog od najboljih igrača ikad.

Bill Russell je legenda Boston Celticsa. Osvojio je 11 titula kao igrač, dvije titule kao trener, a lista njegovih dostignuća je velika.

Pet puta je bio MVP lige, 11 puta All NBA igrač i njegova dostignuća nešto su po čemu će ga svijet košarke pamtiti.

Bill Russell je kompletnu igračku karijeru proveo u Boston Celticsima (1956-1969), a kao trener je pored Bostona radio u Seattleu i Sacramentu.

Tokom NBA karijere prosječno je bilježio 15 poena i nestvarnih 22.5 skokova po meču.

Promo

Top Komentari

King_Kenny
...navijac sam Celticsa,ovo je tuzna vijest...ima dobar dokumentarac o njegovom zivotu i karijeri,zove se "My life,my way"...
3 0
henna
RIP
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi