Džaba potrošeni novac, džaba zvučna pojačanja: Za Barcelonu stigao najbolniji udarac do sada

Sve se dešavalo u petak

Džaba potrošeni novac, džaba zvučna pojačanja: Za Barcelonu stigao najbolniji udarac do sada

A. Čaušević

Fudbalski fanovi širom svijeta se pitaju odakle Barceloni silan novac za zvučna pojačanja s obzirom na evidentne finansijske probleme.

Ovog ljeta je Barcelona među najvećim potrošačima pošto je na nekoliko novih fudbalera potrošeno više od 150 miliona eura iako sve upućuje da takve troškove velikan s Nou Campa sebi ne može priuštiti.

Izvještaji iz Španije govore da su u Barceloni još jednom udarili glavom u zid kada su pokušali da registruju nove igrače koji su došli proteklih mjeseci.

Robert Lewandowski, Raphinha, Jules Kounde, Franck Kessie i Andreas Christensen su nova lica na Nou Campu, ali ih klub ne može registrovati.

Isti je slučaj i sa Ousmaneom Dembelom i Sergijom Robertom koji su produženje ugovora potpisali po isteku sezone.

Ovaj bolan udarac za Barcleonu dolazi svega osam dana pred start nove sezone što znači da se Katalonci nalaze u ozbiljnoj trci s vremenom.

Oglasi

U Barceloni jednostavno moraju rasteretiti budžet što će značiti ubrzanje za prodaju najplaćeniijeg igrača u rosteru - Frenikea de Jonga.

Za Nizozemca se ozbiljno bore Manchester United i Chelsea, ali dojam je da se odličnom veznjaku baš i ne ide iz Barcelone.

Na listi igrača kojih se žele riješiti na Nou Campu još su Memphis Depay, Martin Braithwaite i Samuel Umtiti, dok je upitna situacija sa Miralemom Pjanićem.

Na startu nove sezone Katalonci će dočekati Rayo Vallecano. Svi fanovi se nadaju da će to biti sa najvećim zvijezdama, međutim realnost je drugačija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelona je već povukla neke drastične mjere tako što je prodala 25% od TV prava i 25% uloga u kompaniji Barca Studio. Ipak, to i dalje nije dovoljno.

Kako sada stvari stoje predsjednik Joan Laporta planira prodati još 24.5% uloga u firmi Barca Studio, dok će biti neophodno i prodati neke igrače kako bi se računi ''ispeglali'' i tako stekli uslovi za registraciju novih igrača.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1646942280
Ja kluba i govana, treba iz lige da ih izbace. Da je neki manji klub već bi segunda bila. A eto neka malo, jesu im se navijači uzdigli ovo par sedmica, a ne mogu igrače da registruju.
6 1
Dragan_B
Džaba ili Džabe ?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti