Veliki udarac za Sarajevo: Stručni štab na mukama, rukovodstvo kluba će morati reagovati

Aničić se opet povrijedio

Veliki udarac za Sarajevo: Stručni štab na mukama, rukovodstvo kluba će morati reagovati

E. Škorić

Iskusni stoper ovog je ljeta pojačao Sarajevo, ali nije se dugo naigrao.

Aničić nije igrao u prva dva kola protiv Borca i Celja, iako je odradio 90 minuta početkom jula u prijateljskom meču protiv Celja.

Prethodno je dok je igrao u Turskoj zbog teže povreda koljena u godinu i pol odigrao tri utakmice a nakon samo nekoliko minuta zvaničnog debija u dresu Sarajeva, našao se na travnjaku sa grimasom na licu.

Dugo mu se ukazivala pomoć, ali nije mogao da nastavi, pa ga je zamijenio Drobarov, još jedan novajlija u sastavu Sarajeva.

Ovo će, ukoliko se ispostavi da se radi o obnovi povrede, biti veliki udarac za Sarajevo i Feđu Dudića, pa će biti neophodno pronaći novog stopera, a vidjet ćemo kako će reagovati rukovodstvo kluba.

Aničić je u Premijer ligi igrao za Zrinjski, onda godinama nosio dres Astane, da bi potom do prelaska u Sarajevo tri sezone proveo u turskom Konyasporu, gdje je i zaradio tešku povredu koljena.

Upravo je Aničić stao pred novinare u petak i najavio meč u kojem je proveo samo četiri minute.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Što se tiče same utakmice, dolazi nam jedna motivisana ekipa, protivnik koji nije ušao najbolje u prvenstvo, no tražiće šansu na Koševu i biće motivisana kao i sve ostale ekipe koje dolaze u Sarajevo", rekao je Aničić i dodao:

"Radili smo analizu, danas ćemo to ponoviti, očekuje nas teška utakmica, ali svjesni smo kvalitete, naše samopouzdanje raste iz tjedna u tjedan, očekujem dobru utakmicu i da uzmemo tri boda".

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

veliki73
Lose je ovo pitari
0 10
789012455
Samo se vi ne sekirajte ,bice sve ok i dobro akobogda !
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi