Ramadani dobio odgovor u lice: Više nema dilema oko Pjanićeve budućnosti!

Saga je okončana

Ramadani dobio odgovor u lice: Više nema dilema oko Pjanićeve budućnosti!

A. Čaušević

Za Miralema Pjanića je i ovo ljeto bilo neizvjesno.

Dok je prošle godine strepio u kojem klubu će nastaviti karijeru nakon što ga je Ronald Koeman otpisao sada se situacija promijenila.

Pjanić je uvijek bio neupitna klasa, pokazivao je to u Romi i Juventus, ali u prvom mandatu u Barceloni mu to i nije pošlo za nogom.

Ipak, odlučio je da pokaže svoj kvalitet, uradio je ekstremne indvidualne pripreme i može se reći šokirao Xavija, u pozitivnom smislu naravno, te je sada spreman za najveće izazove.

Bh. reprezentativni veznjak je bio zaista fantastičan tokom pripremnog perioda pa i ne čudi zašto su Barceloni odlučili da ga zadrže.

Pjanićevu sudbinu je direktno u lice Faliju Ramadiniju saopštilo rukovodstvo Barcelone na potpisu održanom u ponedjeljak.

Svjestan je Xavi da je Pjanić na poziciji defanzivnog veznog jedina prava zamjena za Sergija Busquetsa zbog čega je i odlučeno da ostane u ekipi.

Na toj poziciji je isprobavan i Nico Gonzalez, ali mladi veznjak nije zadovoljio pa će on karijeru nastaviti u Valenciji što će biti potvrđeno i u narednim danima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ova vijest sigurno stiže i kao veliko olakšanje za Mireta kojem je definitivno pao kamen sa srca nakon lošeg perioda forme u klupskom fudbalu.

Pjaniću je sada preostalo da se maksimalno fokusira na teren i da strpljivo čeka svoju šansu koja će doći pošto Barcelonu očekuje veliki broj utakmica u La Ligi, Kupu Kralja i Ligi prvaka.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

axel42
Hahahah, nema više dileme? Pojma vi nemate. Ostaje, neostaje, računa Xavi na njega, neračuna! Sutra sigurno opet neračuna, saopštena mu konačna odluka.
5 0
K79
Hajde sretno ti bilo !
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi