Roy Keane na desnoj ruci tetovirao djecu, ali suprugu nije: Šokirala se kada joj je otkrio zašto

Bez dlake na jeziku

Roy Keane na desnoj ruci tetovirao djecu, ali suprugu nije: Šokirala se kada joj je otkrio zašto

E. Škorić

Roy Keane se smatra najuspješnijim irskim nogometašem svih vremena i apsolutna je legenda Manchester Uniteda.

Keane je dres Crvenih vragova nosio 12 godina i ostavio je veliki trag pod vodstvom Sir Alexa Fergusona. Bio je nogometni "prljavac", igrač bez dlake na jeziku, uvijek spreman da stavi glavu tamo gdje mnogi ne bi kopačku, a nije mu strano da, po potrebi, hvata svoje ili protivničke igrače za ruke ili vrat i da im očita lekciju.

Sve u svemu, Keane je neko ko je zaslužio veliko poštovanje za sve napravljeno u karijeri, ali katkad svojim ponašanjem ostavlja sve bez teksta, pa i one najbliže.

Zanimljivo je da desnoj ruci ima istetovirana imena svoje djece (Shannon, Caragh, Aidan i Leah), ali ime supruge Therese nije istetovirao. Naravno, nju je zanimalo zbog čega ona na odabranom popisu imena koje je Keane istetovirao, a Irac je objasnio i šta joj je odgovorio.

"Supruga me je pitala zašto nisam istetovirao i njeno ime i ja sam rekao 'oni će uvijek biti moja djeca, ali ti nećeš nužno uvijek biti moja žena' što joj nije bilo drago čuti".

Oglasi

Krajem 2021. godine Keane je također izazvao dosta reakcija kada je supruzi čestitao rođendan tako što je objavio zajedničku fotografiju na Instagramu, ali se ona nije ni vidjela.

"Sretan rođendan mojoj prvoj ženi", pisalo je u opisu fotografije s mora na kojoj je dama bila izrezana.

Inače, Keane je jako rijetko govorio o supruzi s kojom je bio 24 godine u braku.

“Ne spominjem je baš u javnosti. Ali da budem pošten prema njoj, ona je bila stijena u mom životu. Ona me bolje čita nego ja sebe. Ona zapravo zna da ja nisam taj opasan momak kakvog su me predstavljali", kazao je jednom prilikom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nedavno je bivši veznjak Uniteda izabrao najboljih 11 svih vremena tog slavnog tima.

Keanov najbolji tim Manchester Uniteda svih vremena: Schmeiche, Neville, Stam, Pallister, Irvin, Robson, Ince, Beckham, Giggs, Rooney, Ronaldo.

Top Komentari

King_Kenny
...morao sam procitati ovaj njegov najbolji sastav,reko da nije zenu stavio u napad.
4 1
stranputica
Giggs bi sigurno stavio.....
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi