Preporođeni Velež razbio Slogu i potvrdio plasman u polufinale Kupa BiH
Rođeni su bez puno muke savladali Slogu iz Doboja i lagano su ostvarili plasman u polufinale Kupa BiH

Trijumf Rođenih

Preporođeni Velež razbio Slogu i potvrdio plasman u polufinale Kupa BiH

M. Šljivak, foto: A. Čaušević

Velež je u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine na stadionu 'Rođeni' u Mostaru savladao Slogu Meridian s 4:0, te je ostvario plasman među četiri najbolja u ovom takmičenju s ukupnih 7:0.

Velež je revanš susret četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine protiv Sloge Meridian dočekao s tri gola prednosti, ali tim Nedima Jusufbegovića ni danas nije imao milosti prema gostima iz Doboja i do vrha im je napunio mrežu.

Domaći utakmicu otvaraju velikom šansom Ede Vehabovića. Bio je fudbaler Veleža sam od gola na nekoliko metara, ali loše je zahvatio loptu koje odlazi pored gola.

Ipak, u sedmoj minuti Vehabović je mnogo precizniji. Lauš snažno šutira i pogađa prečku, lopta se odbija tačno na glavu Vehaboviću koji postiže pogodak za 1:0.

Sloga je potom imala dobar pokušaj kojeg je Bogdanović uz dosta muke skinuo, a Velež i drugi pravu šansu na utakmici koristi da poveća prednost.

Odigrali su Rođeni u 21. minuti sjajnu akciju. Na kraju je završio Dejanović koji je samo postavio nogu za prednost od 2:0.

Oglasi

Nakon drugog gola Velež se malo povukao i prepustio je igru Slogi. Gosti su do kraja prvog poluvremenea prijetili preko Bilala i Zajića, no promjene rezultata nije bilo i na odmor se odlazi vodstvom Rođenih od 2:0.

U nastavku dosta izmjena na obje strane. Nedim Jusufbegović je promijenio napadački dio tim, pa su se na terenu našli Brazilac Wallace i Nedim Hadžić.

Upravo je ovaj duo završio posao u ovom susretu. U 55. minuti Wallace lijepo plasirala loptu ispod golmana gostiju za prednost od 3:0.

Vehabović i Wallace su zaslužni i za četvrti gol Veleža. Vehabović krade loptu, Wallace ulazi u kazneni prostor i nesebično poslužuje Hadžića koji prazan gol nije mogao promašiti i bilo je to 4:0.

Na kraju je ovo bio konačan rezultat susreta i Velež sasvim zasluženo ide u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine.

Oglasi

Plasman među četiri najbolje ranije su ostvarili HŠK Zrinjski i FK Tuzla City, a četvrti putnik će biti poznat sutra nakon revanša između Zvijezde Gradačac i Željezničara. Prvi susret Željo je dobio s 2:1.

Kup BiH, četvrtfinale:

Velež - Sloga Meridian 4:0

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

FK VELEŽ: Bogdanović, Zvonić, Zekljović, Pršeš, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Dejanović, Lauš, Domić.

FK SLOGA MERIDIAN: Gučmazov, Nikolić, Zajić, Peco, Čolić, Perković, Bilal, Ristić, Baštić, Milanović, Mihajlović.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bit ce gusto bit ce 0:2
Pa sto se ne preporodi protiv Zrinjskog nego saceka Slogu?
0 4
umzm12123
Pun stadion,k'o obicno trazila se karta vise
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi