Ćurguz i Sloga se nisu mogli adaptirati na uslove u Mostaru, Jusufbegović i više nego zadovoljan
Treneri su složni da je Velež zaslužio prolazak dalje.

Izjave trenera nakon utakmice

Ćurguz i Sloga se nisu mogli adaptirati na uslove u Mostaru, Jusufbegović i više nego zadovoljan

E. Ganibegović

FK Velež se furiozno plasirao u polufinale kupa Bosne i Hercegovine. Poslije 0:3 pobjede u Modriči protiv dobojske Sloge, večeras su izabranici Nedima Jusufbegovića na stadionu Rođeni su s 4:0 savladali istog protivnika, a nakon utakmice svoje komentare dali su i treneri obje ekipe.

Prvi je riječ dobio trener Dobojlija, Zoran Ćurguz. Mišljenja je da je Velež zasluženo prošao dalje, ali da Sloga sebi nije smjela dozvoliti da primi sedam golova u dvije utakmice.

"Ne želim da obezvrijedim pobjedu Veleža, no mi nismo imali neke velike ambicije, jer se grčevito borimo za ostanak. Međutim, ne možemo sebi dozvoliti luksuz da u dvije utakmice primimo sedam golova.

Ono što se kod nas dešava već duži vremenski period je da protivnik sve što stvori zabije. Ono što mi stvorimo, ne možemo zabiti. Jednostavno, imamo neki problem. Problema imamo puno, moramo se što prije oporaviti i okrenuti narednim utakmicama. Pred nama je težak nastavak sezone.

Danas smo pokušali da igramo malo zatvorenije, znajući da Velež igra jako dobro na ovom brzom terenu, dok se ne adaptiramo na teren, nekih petnaestak minuta. 

Pokušali smo da ispariramo Veležu, no rani gol je usmjerio nastavak utakmice. Mi se u prvom poluvremenu nismo uspjeli adaptirati na uslove i apsolutno nismo pokazali ništa.

Oglasi

Drugo poluvrijeme smo igrali bolje, bili smo u pritisku i pokušavali da damo taj gol. Međutim, jedna greška i odmah pada gol. Druga greška, drugi gol, tako da još jednom čestitam Veležu", kazao je Ćurguz.

Zatim je svoj komentar dao trener Veleža, Nedim Jusufbegović. Od njegovog dolaska na klupu Mostaraca tim je bez primljenog gola slavio na šest od sedam susreta, a dati im gol i savladati ih uspio je samo Zrinjski (1:3).

"Zaslužena pobjeda. Jasno je da je mnogo toga urađeno u prvoj utakmici. Ona je donijela rasterećenje, ali smo jako ozbiljno ušli u utakmici. Motivisano i raspoloženo za igru.

Postigli smo vrlo rano dva gola. Smatram da smo iskontrolisali utakmicu na najbolji mogući način. Probali smo neke stvari, prolazilo nam je svašta nešto za rukom.

Gledali smo da rasporedimo minutažu pripremajući se za utakmicu sa Slobodom. Gledali smo da nema tu neke velike potrošnje i jasno je da su se i gosti tako postavili, pripremajući se za prvenstvo i da je njihov ritam bio prilagođen prvenstvenoj utakmici koja dolazi u nedjelju.

Oglasi

Mislim da je rezultat iz prve utakmice u dobroj mjeri usmjerio ovu utakmicu. Mi smo to na sjajan način iskoristili i sasvim zasluženo pobijedili", kazao je Jusufbegović, a onda prokomentarisao činjenicu da je Velež meč završio s deset igrača jer Ćuković nije mogao do kraja odigrati meč:

"To nam je malo podiglo potrošnju, mada nas nije uznemirilo i dovelo u neki riskantan položaj. Ćuković se malo umorio, pa je odlučio da uzme predah, tako da smo mu to dozvolili u jednoj ovakvoj utakmici."

Osim Veleža, u polufinale su se još plasirale ekipe Zrinjskog i Tuzla Cityja, a četvrti učesnik biti će Željezničar ili gradačačka Zvijezda.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ova dva tima u Gradačcu sutra igraju revanš susret četvrtfinala, a Željezničar je na Grbavici u prvoj utakmici slavio s 2:1.

Podsjetimo, trofej brani upravo Velež koji je na Bilinom polju u finalu prošle sezone nakon penala pod vodstvo Feđe Dudića savladao Sarajevo. 

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Rodjeni1985
Kup je nas MUSVDG!!!
2 0
user1678193389
HAJMO SADA ZRINJSKOG KARAT MAMU IM USTASHKU ****M U PICHKU PO VAZDAN
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi