Grude sutra proslavljaju novi naslov prvaka

U dvorani Bili Brig

Grude sutra proslavljaju novi naslov prvaka

M. Maksimović

U prvoj sezoni među premijerligašima rukometašice Gruda imale su skor 15-7, u drugoj 19-1, prošle rekordnih 22-0, a ove su jedno kolo prije kraja prvenstva na 18 pobjeda, jednom remiju i bez poraza.

Posljednji put pognutih glava parket su napustile još u 6. kolu 2014. godine, kada su u Mostaru izgubile od Katarine (32:31).

Novi naslov prvakinja će proslaviti sutra u dvorani Bili Brig u Grudama na utakmici protiv Izviđača. To će ujedno biti i posljednja prvenstvena utakmica ove sezone.

“Rezultatski utakmica nema posebne draži, ali očekujemo kvalitetan rukomet. Predviđeno je da ima svečani karakter gdje će učestvovati mažoretkinje. Nadamo se da će biti dosta gledalaca i da će sve proći u lijepom slavlju”, izjavio je predsjednik Gruda Zoran Trlin.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Gruđanke su u nizu od tri naslova prvakinja i dvije titule osvajačica Kupa (koju bi također trebale uskoro braniti).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije