Hrvatska za finale mora zaustaviti jednog od najboljih rukometaša svijeta
Hrvatska želi medalju, plasman u finale bio bi ostvarenje sna

EP: Večeras polufinalni mečevi

Hrvatska za finale mora zaustaviti jednog od najboljih rukometaša svijeta

E. Škorić

Evropsko prvenstvo u rukometu ulazi u samu završnicu, a večeras ćemo saznati i koje dvije reprezentacije će igrati u finalu.

Neki veliki favoriti protiv Francuske i Danske su ispali još u prvom krugu, ali to ne znači da neće biti spektakularna završnica Eura u švedskom Stockholmu.

Pred nama su dva polufinalna meča, oba se igraju večeras, a posebnu pažnju privlači okršaj Hrvatske i Norveške. To je ujedno i prvi od dva polufinala, a počinje u 18 sati. Kvote za ovaj meč pogledajte OVDJE.

Norvežani su u grupi slavili protiv Portugala, Francuske i BiH, a seriju pobjeda nastavilli su potom u drugom krugu protiv Mađarske, pa su pobijedili Švedsku, Island i Sloveniju. Uz Španiju i Hrvatsku su jedina neporažena ekipa na turniru.

Norvežanima, barem po kladionicama, pripada uloga favorita. Hrvatsku čeka pakleni zadatak, mora da zaustavi najboljeg igrača svijeta Sandera Sagosena, koji zabija, asistira, iznuđuje isključenja, igra odbranu i apsolutno je prva zvijezda ovog tima.

Tu su još Joendal i krilo Bjorgsen, a značajan u Norveškoj je i golman Bergerud.

Hrvatska je imala težak meč s Njemačkom na putu do polufinala, ali je Lino Červar mogao da odmara neke zvijezde protiv Španije. Tada je Hrvatska izvukla remi iako je gubila šest razlike, a Duvnjak promašio za pobjedu i za sudar sa Slovenijom, pa je naše susjede zapao teži protivnik.

Luka Cindrić i Ivan Karačić imali su problema s povredama, ali obojica će biti spremni za večerašnji meč od 18 sati u Stockholmu.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

U sjeni ovog derbija je duel Španaca i Slovenaca, koji se igra od 20:30 sati. Španija je tu izraziti favorit sa iskusnom ekipom i ova selekcija je glavni favorit za zlato, ali Slovenci se neće predati. Nakon što sui se provukli do polufinala, zahvaljujući neočekivanom porazu Mađarske od Portugala, htjet će da se prezentuju u najboljem svjetlu.

Španci su favoriti, ali sjetite se Danaca i Francuza...

Promo

Top Komentari

user1576155263
Sta sretno Norvezani I JA SAM IZ Bosne iz Kaknja i podrzat cu hrvate bar podrzi komsije
2 4
Chupy
Sretno Norvezani.
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi