Iskra u Bugojnu dočekuje Slobodu, Borac gostuje u Živinicama

Rukometna Premijer liga BiH

Iskra u Bugojnu dočekuje Slobodu, Borac gostuje u Živinicama

E. Oštraković

Za vikend koji je pred nama na rasporedu su utakmice 5. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Očekuje nas nekoliko jako zanimljivih utakmica, posebno nakon što je visočka Bosna sinoć u gostima deklasirala Vogošću.

Trenutni lider na tabeli ekipa Gračanice nakon poraza u Gornjem Vakufu, na svom terenu ne bi trebala imati težak zadatak protiv Slavije. Gračanlije su apsolutni favorit u ovom susretu, te bi sve osim njihove pobjede bilo veliko iznenađenje.

Borac će na gostovanje u Živinice kod Konjuha. Njihov domaćin ove sezone ne igra baš dobro, ali sigurno da će puna dvorana protiv jakog protivnika biti motiv više igračima Konjuha. Naravno, svoju računicu za ovaj susret ima i ekipa Borca, te i oni imaju veliku želju za pobjedom, kako bi ostali na prvom mjestu.

Sloga iz Gornjeg Vakufa po nastavak pobjedničke serije ide u Goražde. Domaća ekipa ima samo jednu pobjedu u četiri odigrane utakmice, te su i njima bodovi nepohodni, ali Sloga ove sezone igra sjajno, te je sigurno da je u ovoj utakmici sve otvoreno.

Bosna Visoko je sinoć deklasirala Vogošću i to na gostujućem terenu, a već za vikend su ponovo gosti. Ovaj put idu u Doboj, a ako ponove igru od sinoć sigurno je da se imaju čemu nadati.

Izviđač će na gostovanje kod posljednjeplasirane Drine, koja nema niti jedan jedini bod nakon četiri odigrane utakmice. Naravno gosti su favoriti u ovom susretu, te je teško očekivati da im Drina može parirati.

Maglaj će na svom terenu, sa novim trenerom dočekati ekipu Leotara. Maglaj je uvijek nezgodan domaćin, dok Leotar ima samo tri osvojena boda, ali i utakmicu manje.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Vogošća će na svom terenu dočekati ekipu Lokomotive iz Brčkog, te će pokušati upisati prvu pobjedu u ovoj sezoni.

Iskra na svom terenu dočekuje ekipu Slobode iz Tuzle. Domaćinima je pobjeda neophodna, ali i Sloboda ima veoma jaku ekipu, te će biti jako zanimljivo i na ovom susretu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi