Labudice potvrdile nastup u Challenge kupu

Stekle pravo nastupa

Labudice potvrdile nastup u Challenge kupu

E. Dindić

Rukometašice Jedinstvo AtlasRelaxa nakon silnih peripetija na kraju će ipak igrati u Challenge kupu. 

Osvajanjem drugog mjesta  u protekloj sezoni, i zvanično su bile stekle pravo nastupa u Europi. Nakon što je Vlada TK i Grad Tuzla finansijski podžali Labudice za nastup u Europi, čelni ljudi kluba su u četvrtak i zvanično poslali prijavu za nastup u Challenge kupu. 

Posljedni izlet u Europu Jedinstvo je imalo prije devet godina kada su u ovom istom takmičenju, eliminisale Slaviju iz Praga. U drugom kolu sastale su se sa ekipom Olimpije, koja je bila prejaka za Tuzlanke i u dva susreta i više nego ubjedljivo savladala Jedinstvo i eliminisala ih iz daljeg toka takmičenja.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi