Mozzart sponzor tuzlanskog premijerligaša RK Sloboda

prihod od ulaznica sa utakmice protiv banjalučkog Borca donirali su Domu za nezbrinutu djecu

Mozzart sponzor tuzlanskog premijerligaša RK Sloboda

Sponzorski tekst

Klub Sloboda gaji rukometnu tradiciju vise od šest decenija. 

Ovaj premijerligaš iznjedrio je brojna poznata imena bh i evropskog rukometa, među kojima su reprezentativci, ali i igrači svjetski poznatih klubova. Višestruki su osvajači Kupa BiH, a nedavno su prvi put nakon 25 godina ponovo zaigrali u Evropi. Podršku na putu uspjeha pružila im je kompanija Mozzart koja je njihov novi sponzor. 

"Prijatno smo iznenađeni jer je Mozzart, među mnoštvom kompanija kojima smo se obratili, jedan od rijetkih koji nam je poslao odgovor i odlučio da nas podrži. Zbog toga se nadamo nastavku saradnje. Novac ćemo utrošiti na osnovne potrebe kluba, kao što su putovanja, boravak igrača u drugim gradovima, ishranu" kaže Ademir Hajdarhodžić, generalni sekretar RK Sloboda, Tuzla.

Prvotimci Slobode u sezoni 2019/20 osvojili su Kup BiH, a 20/21 odbranili su tu titulu. Sezonu su tada završili na četvrtom mjestu i izborili Evropu nakon četvrt vijeka. Među poznatim imenima koja su potekla iz njihovog kluba posebno se ističu Bakir Buljugija, Davor Kadić, Igor Đaković… Njihov Alen Ovčina trenutno je reprezentativac BiH, a Luka Barjaktarević i Filip Borozan pozvani su u reprezentaciju Crne Gore.

Oglasi

Prvi tim tuzlanske Slobode trenutno je drugi na tabeli u Premijer ligi BiH… Postoji želja da dođu do prvog mjesta, ali im banjalučki Borac bježi za osam bodova, pa su svjesni da je to ove sezone teško ostvariv cilj… Proteklog vikenda igrali su upravo protiv Banjalučana, a utakmica je završena neriješenim rezultatom. Ipak, rezultat je pao u drugi plan jer su se Tuzlaci i Banjalučani ujedinili u humanoj misiji, pa su sav prihod od ulaznica donirali Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli.

Njihov drugi tim je na drugom mjestu u Prvoj ligi, a 90 odsto igrača ujedno nastupa i u prvoj ekipi…Njihovim stopama mogli bi i članovi svih mlađih selekcija…

Klub ima podršku grada Tuzla, kao i Tuzlanskog kantona, te državnog nivoa, ali je sve to dovoljno samo za dio osnovnih troškova… O tome više ne moraju da brinu jer su dobili novog sponzora.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Cijeneći dugu i uspješnu tradiciju ovog kluba, rado smo im pružili podršku. Ovim sponzorstvom dajemo im vjetar u leđa za nove pobjede i odlične evropske partije", kaže rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta, Selma Salkanović.

Tome se nadaju i u ovom klubu. Cilj je im odbrana titule prvaka u Kupu BiH, jedno od prva tri mjesta u Premijer ligi BiH, kao i da opet izbore Evropu.

Top Komentari

user1622267171
Bakir Buljugija, Davor Kadić, Igor Đaković, ha ha ha Hajde prva dvojica, al Dakovic, a da poznat je, izlazio je sa Selmom Bajrami. Jesi cuo za Cipurkovica, Muratbegovica, Jahica, Gojacica, Prezica... hahahahaha jao novinarstva i da ne kazem sta ahahahha
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi