Palestinske rukometašice doživjele poraz za historiju, ali nisu uspjele srušiti svjetski rekord

Dale su samo jedan gol

Palestinske rukometašice doživjele poraz za historiju, ali nisu uspjele srušiti svjetski rekord

E. Škorić

Utakmica odigrana u četvrtak u okviru azijskog rukometnog prvenstva ostat će upamćena u historiji ovog sporta.

Japanske rukometašice slavile su protiv Palestine sa nevjerovatnih 56:1, što je definitivno jedan od najčudnijih rezultata u rukometnoj historiji.

Japanke su 19 puta sudjelovale na svjetskim prvenstvima, a od 2004. nisu samo jednom stajale na postolju na azijskim prvenstvima i bile su velike favoritkinje u duelu s Palestinkama, što je u konačnici prikazao i rezultat.

Palestinska reprezentacija je, pak, apsolutni početnik u ženskom rukometnom takmičenju. Palestinkama je to bila tek druga utakmica u povijesti azijskog prvenstva. Prvu su igrali dan ranije i izgubili sa 45:7 od Jordana.

Jedini pogodak za Palestinu u meču protiv Japana postignut je tek u 35. minuti nakon jednog udaarca s gotovo 11 metara. Do tada je Japan vodio 33:0, a na kraju je bilo 56:1.

Ovaj rezultat nije svjetski rekord, pa čak ni najuvjerljivija pobjeda Japanki, koje su 2014. pobijedile Maldive sa 79:0. Svjetski rekrod drže Farski otoci koji su sa 81:1 pobijedili Albaniju 2016. godine, ali tada je greškom albanski savez poslao pogrešne igračice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti