Za 60. rođendan: Poklon iz Mozzarta za RK Jedinstvo

Rukometašicama iz Brčkog stigla je nova oprema

Za 60. rođendan: Poklon iz Mozzarta za RK Jedinstvo

Sponzorski tekst

Mlade, talentovane rukometašice kluba RK Jedinstvo iz Brčkog nižu sjajnerezultate. 

Njihova prva ekipa trenutno je na sredini tabele Premijer lige BiH, a imaju ambicije za uspon ka vrhu ljestvice. To bi im moglo poći za rukom već u idućoj sezoni i to u novim dresovima koje im je poklonila kompanija Mozzart baš na 60. rođendan kluba.

Opis nije dostupan.

-Kvalitet opreme je odličan, mi smo prezadovoljni i već smo zaigrali u novimdresovima i sa novim loptama, a prethodni su već bili pohabani.. Zahvalni smo Mozzartu na ovom gestu i mnogo nam znači - kaže Saša Radovanović, trener RK Jedinstvo, Brčko.

Klub ove godine slavi šest decenija postojanja. Po osnivanju, 1962. godine, nosili su naziv Lokomotiva, a od devedesetih igraju pod imenom RK Jedinstvo. U kontinuitetu ostvaruju uspjehe i to u svim kategorijama.

Opis nije dostupan.

Oglasi

Trenutno imaju oko 40 rukometašica. Njihove pionirke i kadetkinje igraju na regionalnim turnirima, a prva ekipa u najvišem bh. rangu. One su trenutno na
sedmom mjestu na tabeli, a ambicije su im da uđu u prve četiri ekipe jer time stiču pravo na evropska takmičenja.

Najveću finansijsku pomoć pruža im Vlada Brčko Distrikta, a nadaju se većoj podršci u idućoj sezoni. Za to vrijeme svaka pomoć u vidu donacija mnogo im znači.

Opis nije dostupan.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

-Nadamo se da će naša podrška mladim i uspješnim igračicama ovog kluba biti dodatni vjetar u leđa za nastavak takmičenja u Premijer ligi BiH. Želimo im da u novoj Mozzart opremi dođu do samog vrha svoje lige i ostvare evropske uspjehe, kaže Selma Salkanović, rukovodilac Direkcije korporativnih poslova Mozzarta.

Opis nije dostupan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi