Rukomet se na neslavan način vratio na Pecaru
FOTO: HRK Široki

Zbog tučnjave prekinut meč Širokog i Kiseljaka

Rukomet se na neslavan način vratio na Pecaru

S. Mlaćo

Rukomet se nakon osam godina vratio na Pecaru, ali na neslavan način. Naime, duel 13. kola Prve lige Rukometnog saveza Herceg Bosne između Širokog i Kiseljaka prekinut je 27 sekundi prije kraja meča.

Domaći su vodili 30:29, a Kiseljak je imao za remi. Igrač Širokog Mate Marušić je faulirao jednog gostujućeg igrače, da bi gosti nezadovoljni ovim potezom žestoko reagovali.

Igrač Kiseljaka Gogić udario je Marušića loptom u glavu nakon čega je nastala opča tučnjava igrača, a nakon što su se strasti smirile suci su prekinuli utakmicu.

Desetak minuta nakon incidenta ipak su igrači oba tima zajedno izašli sa terena Pecare, a zanimljivo da na utakmici nijen bilo službenog delegata, što je svakako veliki propust čelnika RS Herceg - Bosne.

Treba istaći je prvo poluvrijeme završilo 13:13, ali je rukomet na kraju pao u drugi plan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi