Skandal trese bh. rukomet: Trener Vogošće “nabijao” navijače Iskre, govorio i o puštenoj utakmici

Sve nakon utakmice između Iskre i Vogošće

Skandal trese bh. rukomet: Trener Vogošće “nabijao” navijače Iskre, govorio i o puštenoj utakmici

E. Oštraković

Sinoć su odigrane utakmice 24. kola rukometne Premijer lige Bosne i Hercegovine, a jedan od zanimljivijih duela odigran je u Bugojnu.

Tamo su se sastali Iskra i Vogošća, a obje ekipe imale su veliki imperativ pobjede. Iskra pokušava da sačuva premijerligaški status, dok Vogošća želi da naredne sezone igra u evropskim takmičenjima.

Pobjedu su na kraju ostvarili domaći rukometaši sa 26:25, ali u samoj završnici utakmice viđena je velika tuča u kojoj su učestvovali i navijači koji su bili prisutni u dvorani.

Nakon utakmice, nastupilo je treće poluvrijeme, a jednu od glavnih uloga imao je trener RK Vogošća, Senad Skopljak, koji je prvo putem društvenih mreža pokrenuo raspravu, a zatim i vrijeđao navijače Iskre.

Na jednu od objava na društvenim mrežama gdje su bili ispisani rezultati utakmica 24. kola rukometne Premijer lige BiH Skopljak je odlučio da ostavi svoj komentar.

"Napomena svim klubovima od sada svaki navijač ili više njih može opaliti nogom ili pesnicom i ući u teren i poslije smirivanja situacije utakmica se može nastaviti bez ikakvih problema. Papanluk će nam doći glave, a uspjeva u jednom gradu jer su ga Iliri donijeli i tu dobro primio", napisao je Skopljak.

Oglasi

Izvjesni Frane Đikić je Skopljaku odlučio odgovoriti na komentar, te mu je objasnio da se tako ne bi trebao ponašati jedan trener.

"Kao prvo u tome gradu ima ljudi koji vas poštuju, a ja sam jedan od njih. Treba biti prije svega realan i treba biti čovjek. Niste vi jučer postali trener da na sred utakmice psujete publici majki i zovete ih da siđu u teren i obračunaju se fizički sa vama. Umjesto da ste na kraju smirili situaciju dopustili ste igračima da krenu na suprotnu stranu i zalete se na publiku", napisao je između ostalog Đikić.

Odgovor koji je dobio od Skopljaka bio je zaista skandalozak, a između ostalog je otkrio i da je Iskri puštena jedna od utakmica u proteklim sezonama.

"Ne se*i go**o lažljivo, nabijem te na ku**c, takav jezik vi papci samo razumijete. Nisam psovao nego sam rekao da ga pop**i, nakon brojih psovanja majke ćelave. Ja se papcima nikad nisam sklanjao, a sada me pusti na miru, nemaš ti ništa sa ovim. Pitaj nepristojog Karadžu ko vam je prije 3 godine dao bodove da ostanete u ligi, prosjaci", napisao je Skopljak.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Zaista je ovo afera koja bi žestoko mogla zatresti rukometni svijet obzirom da je Skopljak očito upoznat sa detaljima puštanja utakmica Iskri Bugojno od prije nekoliko godina.

Top Komentari

user1622267171
Pa rekao je:"Pitaj". Aludira da je neko dao bodove. Kad se davis u g...ima svasta si u stanju. Zato i vjerujem Skopljaku...
0 1
Gari Garinča
I autor ovog teksta Oštraković piše laži. Sram te bilo Oštrakoviću. Kao da ti je ovaj seljak i sarajevski papak Skopljak naredio šta češ napisati. Cijelu utakmicu gosti su nešto prigovarali, psovali i na kraju utakmice nasrnuli na Iskrinog pivotmena, a jedan gostujući igrač je krenuo prema tribinama da se obračuna sa navijačima. Sve je ovo izrežirano u rukometnom savezu.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi