Džumhur nemoćan protiv Ignatika

Bjelorusi izjednačili

Džumhur nemoćan protiv Ignatika

A. Beganović

U drugom meču 2. kola II Grupe Euroafričke zone Davis Cupa bjeloruski teniser Uladzimir Ignatik je sa 3:0 po setovima savladao Damira Džumhura, tako da je nakon prvog dana rezultat 1:1.

Bjeloruski teniser sasvim zasluženo je savladao Džumhura. U prvom setu do šestog gema nije bilo breaka, a onda Bjelorus uzima servis Džumhuru i dolazi do prednosti od 4:2, koju do kraja ne ispušta iz svojih ruku.

Na samom otvaranju drugog seta Ignatik je breaknuo Džumhura, no naš teniser se uspio vratiti, pa je pobjednik odlučen u trinaestoj igri, u kojoj se bolje snašao Bjelorus.

Ignatik sjajno ulazi u treći set i dolazi do prednosti od 3:0, koju je do kraja bez većih problema uspio sačuvati za 6:3 i konačnih 3:0 po setovima.

Davis Cup:
Damir Džumhur - Uladzimir Ignatik 3:6 6:7(4), 3:6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.