Favoriti bez većih problema u 1. kolu US Opena
Foto: EPA

Pobjede Čilića, Tsonge, Isnera...

Favoriti bez većih problema u 1. kolu US Opena

Nakon završetka kvalifikacija, danas je odigrani prvi mečevi 1. kola US Opena u muškoj konkurenciji.

Na otvaranju posljednjeg Grand Slama u sezoni, većina favorizovanih tenisera nije imala većih problema u duelima sa svojim prvim protivnicima na turniru.

Marin Čilić je rezultatom 3:1 u setovima savladao Amerikanca Sandgrena, a po setovima je bilo 6:4, 6:3, 3:6 i 6:3. Sigurnu pobjedu upisao je i Tsonga, koji je sa 3:0 u setovima bio bolji od Copila (6:3, 6:3, 6:4).

ŽDo pobjede je došao i Isner, koji je rezultatom 3:1 savladao Heberta, Paire je sa 3:0 bio bolji od Lacka, dok je Anderson također bez izgubljenog seta savladao Aragonea.

Najvećim iznenađenjem dosadašnjeg toka turnira mogla bi se smatrati eliminacija Davida Ferrera. Španski teniser, koji na ATP listi zauzima 25. poziciju, poražen je od Mikhaila Kukuškina (103.) rezultatom 3:1, po setovima 4:6, 6:3, 6:2, 6:1.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi