Italijanski teniseri žestoko kažnjeni zbog namještanja mečeva
Istraga oko ovog slučaja je vođena dugo vremena, a na kraju je presuđeno da su teniseri krivi za namještanje mečeva.

Sporan turnir iz 2011. godine

Italijanski teniseri žestoko kažnjeni zbog namještanja mečeva

Italijanski teniseri Daniele Bracciali i Potito Starace žestoko su kažnjeni zbog namještanja mečeva, objavio je danas Ured za integritet tenisa. 

Obojica su kažnjeni jer su namještali mečeve na turniru u Barceloni 2011. godine, a kazne su zaista žestoke i nijedan više neće imati nikada priliku da tako nešto ponovi.

Bracciali je kažnjen doživotnom zabranom nastupa te sa 250.000 eura, dok njegov sunarodnjak neće moći profesionalno da se bavi tenisom 10 godina te će morati platiti kaznu 100.000 eura.

Inače, Bracciali trenutno ima 40 godina, a najviši rejting u singlu je zabilježio 2006. godine kada je bio 49. teniser svijeta, dok je Starace trenutno 37-godišnjak, a najbolji uspjeh karijere mu je bio 27. mjesto na ATP listi iz 2007. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi