Mladi Amerikanac osvojio prvi turnir u karijeri pa potom poravnao i uredio teren
Foto: Tenis - autsajderi

Nesvakidašnji potez

Mladi Amerikanac osvojio prvi turnir u karijeri pa potom poravnao i uredio teren

Toby Alex Kodat velika je nada američkog ali i svjetskog tenisa.

Ovaj mladi Amerikanac jedva je navršio 18 godina i u zadnje vrijeme skreće pažnju na sebe sve boljim rezultatima.

Danas je Kadot u turskom gradu Antalyji na ITF  turniru osvojio svoj prvi  seniorski naslov u karijeri savladavši favoriziranog francuskog igrača Maxime Hamouija sa sigurnih 6:4 i 6:2 po setovima. Sam rezultat mladog Amerikanca je hvale vrijedan no njegov potez nakon meča oduševio je javnost. Nakon pobjede i prije same ceremonije proglašenja pobjednika turnira pobrinuo se da teren poslije meča ostane u urednom stanju. 

Kadot je dograbio mrežu namijenjenu za ravnanje terena i izravnao cijeli teren što je izazvalo oduševljenje kod organizatora turnira ali naišlo na veliko odobravanje i njegovog protivnika. Kodat je osim sjajne igre pokazao i sjajne manire ovim potezom koji će se još dugo spominjati. 

Promo

Top Komentari

Zulfikar
Gospodin, nadam de da ces jednog dana biti #1
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi