Ogroman napredak Bašića, Džumhur pao za sedam pozicija
Foto: EPA

ATP lista

Ogroman napredak Bašića, Džumhur pao za sedam pozicija

M. Šljivak

Najbolji bh. teniser Damir Džumhur pao je za sedam mjesta na novoj ATP listi.

Džumhur se krajem prošlog mjeseca oprostio od ATP Mastersa u Miamiju u drugom kolu porazom od Nicka Kyrgiosa i na novoj listi je nakon toga uslijedio pad. Damir je sada na 73. mjestu, sedam pozicija slabijem plasmanu u odnosu na prošlu listu.

Zato je Mirza Bašić osvajanjem Challengera u Guadalajari i četvrtfinalom u Leonu ostvario ogroman napredak. On je sada na 170. mjestu ATP liste, te je ostvario napredak od 44 pozicije.

Napredak je ostvario i Aldin Šetkić. Iskusni bh. teniser je trenutno na 226. mjestu i plasiran je za devet pozicija bolje u odnosu na prethodnu listu.

Promjena je bilo i u Top 10. Roger Federer je osvajanjem Mastersa u Miamiju došao do četvrtog mjesta, a ispred njega su ostali Andy Murray, Novak Đoković i Stan Wawrinka.

Na petom mjestu je sada Rafael Nadal, a u 10 najboljih na svijetu su još Raonić, Nishikori, Čilić, Thiem i Tsonga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi