Simić sigurna protiv Olsen

Fed Cup u Atini

Simić sigurna protiv Olsen

S. Mlaćo

Trećeg dana Fed Cup-a Grupe II Europa/Afrika zone koji se igra u Atini,  teniserke BiH za protivnika imaju selekciju Norveške i imperativ pobjede koji bi im omogućio play-off za ostanak u ovom rangu takmičenja.

Podsjećamo, sedam selekcija Grupe II E/A zone žrijebom je podijeljeno na dvije podgrupe: Danska, Egipat i domaćin Grčka čine podgrupu A, dok su u B Norveška, BiH, Luksemburg i Izrael.

Prvoplasirane i drugoplasirane ekipe iz obje podgrupe će igrati play off za prelazak u Grupu I, trećeplasirane ekipe će se međusobno boriti za ostanak u Grupi II, dok će četvrtoplasirana ekipa iz podgrupe B automatski preći u niži rang, odnosno Grupu III Europa/Afrika zone Fed Cupa.

U prvom meču sastale su se Astrid Wanja Brune Olsen i Jelena Simić, a bh. teniserka je slavila sa 2:0 u setovima. Bilo je 6:1, 6:0.

Danas još igraju:

Malene Helgo - Dea Herdželaš

Malene Helgo / Astrid Wanja Brune Olsen - Dea Herdželaš / Jelena Simić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti