Teniski meč prekinut zbog bizarng razloga: Pa nisam mu ja kriv što je visok

Nesvakidašnja situacija na Mastersu u Miamiju

Teniski meč prekinut zbog bizarng razloga: Pa nisam mu ja kriv što je visok

S. Pašalić

Meč drugog kola Mastersa u Miamiju je donio susret između Reillya Opelke i Diega Schwartzmana.

Opelka je slavio sa 2:1 u setovima, gdje je imao i veliku podršku navijača s obzirom da je domaći igrač i na prvi pogled ovaj meč se ni po čemu nije razlikovao od bilo kojeg drugog meča.

Međutim, pored velike razlike u visini između ova dva igrača (Opelka 211 cm - Schwartzman 170 cm), meč je obilježila i nesvakidašnja situacija iz petog gema.

Opelka je servirao, a Schwartzman je uspio osvojiti dva od tri poena, a zatim je Amerikanac zatražio da se meč prekine.

Razlog zbog kojeg je Opelka to zatražio je zato što zgrada koja se nalazila u blizini ima staklenu fasadu, te je odsjaj sunca smetao Amerikancu.

Sudija je uvažio njegov zahtjev te je na nekoliko minuta prekinuo meč, a Schwartzman nije bio zadovoljan s tom odlukom.

"Nevjerovatno! Ovo nikad nisam vidio, ovo se jednostavno ne događa... Pa nisam ja kriv što je on visok i što mu to smeta. Ne mogu vjerovati da je sudija prekinuo meč na 10 minuta zbog nečeg što se nalazi 300 metara od terena. To mora da je neko novo pravilo.", rekao je Schwartzman.

Top Komentari

Edy
glupostima nikad kraja
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi